Säästa saab nii toasoojalt kui pesu pestes

60+
Copy
Fikseeritud hinnaga elektripaketid on muutumas odavamaks, mis tähendab ka seda, et ei pea enam pesu pesema kindlal kellaajal. Pilt on illustreeriv.
Fikseeritud hinnaga elektripaketid on muutumas odavamaks, mis tähendab ka seda, et ei pea enam pesu pesema kindlal kellaajal. Pilt on illustreeriv. Foto: Liisi Ploom/Arhiiv

Ka kraadine toatemperatuuri vähendamine võib märgatavat säästu tähendada. "Üks kraad liigset temperatuuri, mida meil vaja ei ole, teeb umbes 10% kütekulusid aastas," sõnas Tallinna energiaagentuuri analüütik Aare Vabamägi. "Rahaliselt võib see tähendada 50-60 eurot."

"Päeval, kui meid kodus ei ole, oleks mõistlik hoida toatemperatuur alla 22-23 kraadi, näiteks keerata termostaat 18 kraadi peale," soovitas Vabamägi Pealinnale antud selgitustes.

Selget säästu annab näiteks ka pesuvee temperatuuri alandamine. Üldjuhul soovitatakse riideid pesta 30-40 kraadi juures, väga vähesed asjad tahavad 60 kraadi. “Mida kuumema veega eset pesta, seda kiiremini see riiet kulutab. Mida kõrgem pesutsükkel, seda rohkem kulub aga ka energiat. 90-kraadist antibakteriaalset pesu soovitatakse aeg-ajalt teha pesumasina enda puhastamiseks."

  • 6. ja 7. novembril on tulemas tänavused Tallinna energiapäevad, mis seekord on pühendatud kaugküttele ja ka kortermajade üleni soojapidavamaks muutmisele.
  • Tänavused Tallinna energiapäevad toimuvad 6. novembril algusega kell 15 Mektory innovatsioonikeskuses (Raja 15) ja 7. novembril kell 15 Lasnamäe linnaosa valitsuses (Pallasti 54).
  • Üritus on tasuta. Info ja registreerimislink asub energiaagentuuri kodulehel https://www.tallinn.ee/est/energiaagentuur/Uritused-131
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles