Tervishoiu kõrgkooli perepäeval mõõdetakse tervisenäitajaid ja õpetatakse elustama

60+
Copy
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool.
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool. Foto: Erakogu

Laupäeval, 12. oktoobril, toimub Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli Tallinna õppehoones kõigile huvilistele tasuta perepäev. Seekord on perepäeva motoks „Kõik sinu tervise heaks!”, mille eesmärk on tutvustada millised võimalusi, oskuseid ja igapäevast kasu toob meile teadus. 

Erinevad tervishoiu teemalised loengud, praktilised töötoad ja mängud on mõeldud nii suurtele kui väikestele.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa sõnul saab inimene ise oma tervise heaks nii mõndagi ära teha.

“Tegelikult saab inimene enda heaks rohkem teha kui tervishoiutöötajad. Kõrgkoolis on palju teadmisi ja oskusi, mille toel saab oma tervise eest hoolitseda,” sõnas Ernits. “Õppige, harjutage, kuulake ja mängige ning olge terved!” lisas ta.

Perepäeval saab näha, kuidas töötavad need inimesed, kes hoiavad Eesti elanike tervist ja toimetavad igapäevaselt meie inimeste heaolu silmas pidades – oma tegemisi tutvustavad Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Päästeamet, Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing ja Tallinna Kiirabi.

Perepäeva sisustavad kõrgkoolis erinevad tervishoiuteemalised loengud, töötoad ja arendavad mängud, mille eesmärk on õpetada vigastuste ennetamist ning käitumist juhul, kui ootamatu olukord on juba juhtunud. Täiskasvanutele jagatakse teadmisi erinevate haiguste ennetamise ja ravi kohta.

Lisaks saab lasta mõõta oma tervisenäitajaid, tutvuda pääste- ja kiirabiautodega, osaleda elustamiskoolitusel, vaadata teadusteatrit. Huvilised saavad osaleda Päästeameti 3D mängus, tutvuda teraapiakoertega ja jalutada koolis asuval siseterviserajal. Avatud on kõrgkooli kohvik ja lapsi lõbustab kõrgkooli maskott Urr.

12. oktoobri perepäev Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis algab kell 11 ning kestab 15-ni. Perepäev on osalejatele tasuta.

Perepäeva täpse kavaga saab tutvuda kõrgkooli kodulehel: http://bit.ly/2MwyuKn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles