Arstitudengid kutsuvad südamepäeval tervisenäitajaid mõõtma

BNS
Copy
Vererõhu mõõtmine.
Vererõhu mõõtmine. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) kutsub pühapäeval kaubanduskeskustes üle Eesti inimesi tasuta tervisenäitajaid mõõtma.

Üritus toimub seoses rahvusvahelise südamepäevaga, mille eesmärk on teavitada inimesi riskidest, mis mõjutavad südame-veresoonkonna haiguste teket ning et julgustada neid enda südame eest hoolt kandma. Kolesterooli ja vererõhku on võimalik mõõta Tallinnas, Tartus, Narvas, Rakveres ja Kuressaares.

Huvitatutel on võimalik arstitudengid leida kell 11-15 Tallinnas Mustika keskuses, Tartus Kvartalis ja Lõunakeskuses, Narvas Astri keskuses, Rakveres Põhjakeskuses ning Kuressaares Auriga keskuses. Soovijatel mõõdetakse kolesterooli ja vererõhku ning jagatakse informatsiooni normväärtuste kohta. Enne kolesterooli mõõtmist võiks olla 12 tundi söömata ja enne vererõhu mõõtmist võiks pool tundi rahulikult istuda.

„Südame-veresoonkonna haigused (SVH) on kõige levinum surmapõhjus Eestis. Rääkimata tervelt elatud eluaastatest, mida inimesed kaotavad haigestudes SVH-desse. See on ka põhjus, miks otsustasime sellel aastal tulla avalikesse kohtadesse inimeste kolesterooli ja vererõhku mõõtma. Tahame aidata inimestele meelde tuletada, et enda südame tervise eest tuleb hoolt kanda ja sellega saab alustada tehes lihtsaid elustiili valikuid,“ sõnas ürituse peakorraldaja Gerli Liloson.

Tahame aidata inimestele meelde tuletada, et enda südame tervise eest tuleb hoolt kanda ja sellega saab alustada tehes lihtsaid elustiili valikuid.

Maailma südamepäev on globaalne teavituskampaania, mis toimub 29. septembril. Igal aastal on kampaania fookuspunkt natuke erinev. Sellel aastal on maailma südamepäeva missiooniks kindlustada hea südametervis kõigile, luues ülemaailmse kogukonna südame kangelastest. Need on inimesed, kes tegutsevad selle nimel, et elada kauem ja paremini andes lubaduse tervislikult elada. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles