Kõrge halva kolesterooli näit ning südame- ja veresoonkonnahaigused on omavahel tihedas seoses, mistõttu tuleks vähendada halva ja suurendada hea kolesterooli osakaalu.
Just need toiduained on kolesterooliga kimpus inimestele kurjast
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Head kolesterooli aitab kõige paremini tõsta regulaarne kehaline koormus. Kaasa aitab ka kehakaalu langetamine ning oomega-3 rasvhapete tarbimine,” kõneles Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloog Margus Viigimaa Õhtulehe terviseportaalis.
Kõige rohkem on halba kolesterooli tema sõnul kiirtoidus ja rasvases sealihas ning ka pooltooted, sh vorstid ja viinerid, mis sisaldavad kõike sabast sarvedeni, on kolesteroolirikkad.
„Kellel on kolesterool kõrge, peaks rammusat piima vältima. Siinjuures on oluline rõhutada, et poodides populaarne 2,5protsendiline piim on mõnele ikkagi juba liiga rammus,” täpsustas ta.