Just need toiduained on kolesterooliga kimpus inimestele kurjast

Ka poes müüdav piim, mille rasvasisaldus on 2,5%, on kolesteroolitasemega kimpus inimeste jaoks liialt rammus.

FOTO: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kõrge halva kolesterooli näit ning südame- ja veresoonkonnahaigused on omavahel tihedas seoses, mistõttu tuleks vähendada halva ja suurendada hea kolesterooli osakaalu.

„Head kolesterooli aitab kõige paremini tõsta regulaarne kehaline koormus. Kaasa aitab ka kehakaalu langetamine ning oomega-3 rasvhapete tarbimine,” kõneles Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloog Margus Viigimaa Õhtulehe terviseportaalis.

Kõige rohkem on halba kolesterooli tema sõnul kiirtoidus ja rasvases sealihas ning ka pooltooted, sh vorstid ja viinerid, mis sisaldavad kõike sabast sarvedeni, on kolesteroolirikkad.

„Kellel on kolesterool kõrge, peaks rammusat piima vältima. Siinjuures on oluline rõhutada, et poodides populaarne 2,5protsendiline piim on mõnele ikkagi juba liiga rammus,” täpsustas ta.

Tagasi üles