Tallinna kesklinna seenioride ülikool alustas ligi 400 kuulajaga

60+
Copy
Eakate ülikool Hopneri maja saalis
Eakate ülikool Hopneri maja saalis Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Kolmapäeval Tallinna kesklinnas seitsmendat tegevusaastat alustanud eakate ülikool tõi nii eesti- kui venekeelseks loenguks Hopneri maja saali puupüsti täis.

„Juba kuus aastat tegutsenud Kesklinna seenioride ülikooli loenguteks on Hopneri maja suures saalis raske vaba kohta leida. Läinud hooajal käis nii eesti- kui venekeelsetes loengutes pidevalt ligi paarsada kuulajat mõlemas keelerühmas – nii ka täna (kolmapäeval - toim),"  ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kui arvestada, et õppeaasta jooksul septembrist maini kuulatakse umbes 30 loengut mõlemas keeles, siis kuue tegevusaasta vältel on seenioride ülikooli staažikamad õppurid tema sõnul saanud osa juba ligi paarisajast loengust.

"Võime ainult rõõmu tunda, et eakad inimesed kasutavad nii aktiivselt neile igal kolmapäeval pakutavat võimalust oma teadmisi täiendada.“ 

Eestikeelsed tasuta loengud Kesklinna seenioride ülikoolis algavad igal kolmapäeval kell 12 ja venekeelsed kell 14.

Hooaja avaloengus rääkis eestikeelsetele huvilistele kultuuriajaloolane Heiki Haljasorg Taani kuninga Valdemar II, Tallinna ja Dannebrogi seostest. Lähedasel teemal oli ka venekeelne loeng, kus Kadrioru kunstimuuseumi direktor Aleksandra Murre kõneles taevast langenud lipust Dannebrogist ja Taani kuldaja kunstist.

Tunnustatud lektoritega jätkatakse ka järgmisel kolmapäeval, kui teatrikriitik Pille-Riin Purje loengu teemaks on „Elu ja armastus, etturid ja jumalad eesti teatrilaval“ ning venekeelsetele kuulajatele peab terviseteemalise loengu „Jalutuskäik sügiseses metsas“ Loodusmuuseumi pedagoog Katerina Pesotski.

Eestikeelsed tasuta loengud Kesklinna seenioride ülikoolis algavad igal kolmapäeval kell 12 ja venekeelsed kell 14. Loengukava on kokku pannud Hopneri Maja programmijuhid – eestikeelse Heleri Pleer ja venekeelse Roman Ljagu. Kava on leitav veebilehel www.hopnerimaja.eu.

Eakate suure huvi ja saali piiratud mahutavuse tõttu panevad korraldajad südamele, et oodatud on ennekõike Kesklinnas elavad pensionieas kuulajad. Registreerida saab enne loengut Hopneri majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles