Eriarstiaega saab digiregistratuuri kaudu otsida kaheksast haiglast

60+
Copy
Üleriigilises digiregistratuuris saab broneerida aegu ka tasulistele teenustele. Lahenduses kehtib reegel, et haigekassa poolt tasutud nii saatekirjaga kui ka saatekirjata teenustele saab broneerida vaid ühe vastuvõtuaja, tasulisele mitu.
Üleriigilises digiregistratuuris saab broneerida aegu ka tasulistele teenustele. Lahenduses kehtib reegel, et haigekassa poolt tasutud nii saatekirjaga kui ka saatekirjata teenustele saab broneerida vaid ühe vastuvõtuaja, tasulisele mitu. Foto: /

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse teatel on praeguseks digiregistratuuriga on liitunud kolmandik haiglavõrgu haiglatest – nii loodetakse muuta eriarstile pääsemine inimese jaoks lihtsamaks, sest vabu aegu saab broneerida haiglaid läbi helistamata.

Keskuse e-teenuste arendamise osakonna tervisetalituse juht Tõnis Jaagus nentis, et liitumine edeneb tempokalt ja plaanide kohaselt peaksid kõik 21 haiglavõrgu arengukava haiglat olema üleriigilise digiregistratuuri teenusega.

Digiregistratuuri eesmärk on muuta eriarsti vastuvõtuaja leidmine inimese jaoks lihtsamaks. See lahendus annab patsiendile valikuvabaduse leida ja broneerida vabu aegu arsti vastuvõtule ühest kohast, ilma et ta peaks erinevaid raviasutusi läbi helistama või kasutama tervishoiuteenuse osutajate endi vastuvõtuaegade broneerimise keskkondi.

Üleriigilises digiregistratuuris saab lisaks haigekassa tasutud vastuvõtuaegadele broneerida aegu ka tasulistele teenustele. Lahenduses kehtib reegel, et haigekassa poolt tasutud nii saatekirjaga kui ka saatekirjata teenustele saab broneerida vaid ühe vastuvõtuaja.

Sellega välistame olukorra, kus patsient broneerib erinevates asutustes aegasid, kuid sobiva leidmisel unustab teised broneeringud tühistada. Tasulistele teenustele võib patsient broneerida ka mitu aega.

"Sellega välistame olukorra, kus patsient broneerib erinevates asutustes aegasid, kuid sobiva leidmisel unustab teised broneeringud tühistada. Tasulistele teenustele võib patsient broneerida ka mitu aega," selgitas Jaagus.

Teenusega on võimalik liituda ka eraraviasutustel, kes soovivad, et inimesed näeksid ja saaksid üleriigilise digiregistratuuri kaudu broneerida aegu eriarsti esmastele vastuvõttudele ka nende raviasutuses.

DIGIREGISTRATUUR

  • Üleriigiline digiregistratuur on eriarsti vastuvõtuaegade broneerimise lahendus riiklikus patsiendiportaalis www.digilugu.ee. Inimene saab ühes vaates broneerida, tühistada ja muuta eriarsti esmaseid vastuvõtuaegu kõikides selle lahendusega liitunud tervishoiuasutustes.
  • 25. juuni seisuga on üleriigilise digiregistratuuri lahendusega liitunud Elva haigla, Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus, Ida-Viru keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Narva haigla, Pärnu haigla, Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Rakvere haigla.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles