Bolt käivitas teenuse erivajadustega inimestele ja eakatele

BNS
Copy
Bolt.
Bolt. Foto: Bolt

Euroopa juhtiv transpordiplatvorm Bolt käivitas Tallinnas Assist kategooria, kuhu kuuluvad autojuhid on koolitatud abistama inimesi, kes vajavad kohale jõudmiseks tuge.

Bolt Eesti tegevjuht Aleksei Kolesnikovi sõnul on vajadus teenuse järele selgelt olemas ning seda erinevate sihtgruppide seas.

“Teenus on mõeldud erivajadustega inimestele, eakatele, kuid ka näiteks kipsis jalaga inimestele või lapsevanematele. Sõidukit tellides saab klient juhile sõnumi või telefonikõne vahendusel teada anda, millist tuge ta vajab – olgu selleks ratastooliga inimese abistamine või kätepaari pakkumine poekottide ja lapsevankriga reisivale lapsevanemale,” rääkis ta.

Kõigisse Assist kategooria autodesse mahub ära kokkupandav ratastool, samuti on kõigis autodes lastetool lastele kaaluga 15–36 kilogrammi. Assist kategoorias sõidavad Bolti juhid, kellele kliendid on andnud väga hea tagasiside ja kes on läbinud koolituse, kuidas erinevatele klientidele abiks olla. Assist kategooria sõidualustustasu on kolm eurot kallim kui tavalisel Bolt kategoorial ning sõidu miinimumhind on viis eurot.

Bolt Assist kategooria on käepikendus Kodanikuühiskonna Sihtkapitali ja Heateo SA korraldatud NULA inkubaatoris võrsunud algatusele Tugitakso, mille idee on pakkuda koolitatud juhtide abiga eriliste vajadustega inimestele kaasaegset ja operatiivset tuge transporditeenuse kasutamisel.

Tugitakso asutaja Ingrid Kõrgema sõnul peavad erivajadustega inimesed linnas liikumist väljakutseks. 

“Loodan, et teenuse kättesaadavus Bolti platvormil annab neile parema võimaluse ühiskonnaelus osalemiseks ja pakub igaühele teenust lähtuvalt tema individuaalsest vajadusest. Teenuse hiljutisel testimisel saime kasutajatelt ainult positiivset tagasisidet,” rääkis ta.

Bolt on Euroopa juhtiv transpordiplatvorm, mille eesmärk on muuta linnades liikumine lihtsamaks, kiiremaks ning usaldusväärsemaks. 2013. aastal asutatud Eesti tehnoloogiaettevõte tegutseb täna rohkem kui 30 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles