Tarbijaõiguste päeval on tähelepanu all üürilepingud ja tarbekeemia

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allergilisus kas mee või mõne eeterliku õli vastu võib tekkida ka teatud vanusest alates, näiteks 45-aastaselt.
Allergilisus kas mee või mõne eeterliku õli vastu võib tekkida ka teatud vanusest alates, näiteks 45-aastaselt. Foto: Arturs Budkevics / PantherMedia / Arturs Budkevics

Tallinna tarbijaõiguste päev toimub Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis 2. aprillil algusega kell 11. Tarbijapäeval kõneldakse üürilepingutest, tarbekeemiast ja näiteks ka toidupakendi märgistusest.

Kosmeetikatooteis ei pruugi mõned koostisosad teatud tarbijale üldse sobida. Nii näiteks sisaldavad looduslikuna reklaamitud tooted eri eeterlikke õlisid. "Allergilisus kas mee või mõne eeterliku õli vastu võib tekkida ka teatud vanusest alates, näiteks 45-aastaselt. Siis juba tuleb igasugust kokkupuudet selle ainega vältida," ütles Terviseameti kemikaaliohutuse osakonna peaspetsialist Natali Promet Pealinnale.

Promet kõneleb tarbijapäeval teemal "Kosmeetika ja tarbekeemia – millele pöörata tähelepanu?".

Teemat "Eluruumide üürimine – kas närvikulu või lihtne teenistus?" selgitab Raid & Ko kinnisvara- ja õigusbüroo jurist ja koolitaja Evi Hindpere.

Väikettevõtjatele suunatud teemal "Makselahendused väikeettevõtjatele – ettevõtluskonto ja lihtsustatud palgamakse" kõneleb maksu- ja tolliameti maksude osakonna arendusspetsialist Henri Lindeberg. Teemat “Toit, märgistus ja toitumine" selgitab tehnikaülikooli emeriitprofessor Raivo Vokk.

Tarbijapäeva kohta leiab lisainfot rahvusraamatukogu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles