Osteoporoosi korral peaks joogaga ette vaatama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned joogapoosid võivad seenioritel põhjustada vigastusi valulikest lihasevenitusest kuni luumurdudeni.
Mõned joogapoosid võivad seenioritel põhjustada vigastusi valulikest lihasevenitusest kuni luumurdudeni. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Kuigi jooga võib inimese heaolu suurendada, viitab portaalis Medical News Today vahendatud uuring sellele, et mõned joogapoosid võivad osteoporoosi või osteopeeniaga inimestel tekitada koguni luukahjustusi.

Jooga kasulikkus painduvuse, lihasetugevuse ja tasakaalu parandamiseks on tõestatud, kuid nüüd on kirjeldatud ka mitmeid uuringuid, mis väidavad, et mõned joogapoosid võivad seenioritel põhjustada vigastusi valulikest lihasevenitusest kuni luumurdudeni.

Poosid, millega tuleks ettevaatlik olla, on allavaatav koer, silla poos ja peapeal seis.

Teadlased ei ütle, et osteopeenia või osteoporoosiga inimesed ei peaks joogat harrastama, sest sel on mitmeid tõestatud kasutegureid. Siiski julgustavad nad vigastuste ohu vähendamiseks neid poose enda tarbeks kohendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles