Tartu Ülikool ootab meenutusi arstiõppest

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkond tähistab rahvusülikooli 100. aastapäeva meenutuste kogumise ja näitusega.
Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkond tähistab rahvusülikooli 100. aastapäeva meenutuste kogumise ja näitusega. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkond tähistab rahvusülikooli 100. aastapäeva fotonäitusega arstiõppe ja -teaduse ajaloost. Selleks oodatakse kolleegidelt fotosid ja muud materjali, mis on pärit nii kaugemast kui ka lähemast minevikust.

Meditsiiniteaduste valdkond pöördub kogu arstkonna poole palvega vaadata üle oma kodused pildialbumid ja arhiivid. Ehk leidub seal mõni foto või dokument, millele on mõeldud kui olulisele tähisele arstieriala ajaloos?

Võib-olla annaks see ülevaate teekonnast, mille arstkond on rahvusülikoolis läbinud, ning ühtlasi ettekujutuse sellest, kui palju on alles ees? Vahest tuleb välja mõni vahva pilt oma kursuse tegemistest või teadusliku katse korraldamisest?

Fotode kõrvale oodatakse lugusid, mis annavad aimu arstiõppe ja -teaduse ajaloo värvikusest ning sobiksid fotosid selgitama. Näituse tarbeks aitavad tekste täiendada meditsiiniloolased.

Meditsiiniteaduste valdkonna dekaani Margus Lemberi sõnul on arstiõppe ja -teaduse minevikku tähtis tunda ja talletada, sest see aitab meil mõista ja väärtustada ka praegusel ajal toimuvat.

„Tartu Ülikooli arstiteadlased on maailmas oma valdkonna tunnustatud tipud. Selle eest võlgneb kogu arstkond tänu oma õpetajatele ja eelmistele põlvkondadele. Näitusega avaldame tänu kõikidele, kes on aidanud kaasa meie arstiõppe ja -teaduse arengule viimase saja aasta jooksul.“

  • Materjale oodatakse 15. märtsini 2019 aadressil med@ut.ee.
  • Fotosid ja dokumente võib tuua või saata postiga meditsiiniteaduste valdkonna dekanaati (Ravila 19, 50411 Tartu). Foto juurde palutakse lisateavet selle tegemise aja, autori ja fotol toimuva kohta.
  • Tänutäheks läheb materjalide esitajate vahel loosi viis tasuta piletit 18. mail toimuvale kõigi aegade suurimale Tartu Ülikooli vilistlaste kokkutulekule. Materjalile palutakse lisada ka oma kontaktandmed (e-post või telefoninumber).


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles