Testamendi puudumine ajab lähedased tülli (1)

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Advokaatide sõnul ei armasta eestlane mõelda surmale ja korraldada piisavalt varakult ära oma pärandi küsimused, selle tulemuseks on sageli aga pikad ja inetud kohtuskäigud, kirjutab Pealinn.

Advokaadibüroo Concordia advokaat Helen Hääl kinnitab, et testament vajaks kindlasti varem tegemist.

"Kindlasti tuleks sellele mõelda aegsasti, ja mitte ainult eakatel inimesel, ma julgustan ka nooremaid inimesi seda tegema," rääkis ta.

"Eakad on kohati ebausklikud ja kardavad, et testamendi tegemine on halb enne, aga nii see ei ole. Pigem on see kõige mõistlikum asi, mida teha, et välistada oma laste ja lähisugulaste tülliminekut, kui inimene ise on surnud. Kohutavalt kurb on kõrvalt vaadata, kuidas pärand ajab inimesed tülli, mismoodi õed-vennad, sugulased tülitsevad, kuni kohtuni välja. See on kohati koledam vaidlus kui mõni kirglik abielulahutus,” sõnab ta.

Advokaadi sõnul saab testamendis sätestada, mis moodi hakkab vara jagunema: kas jaotatakse võrdselt kõikide vahel või määratakse kindlaks, et näiteks korter jääb pojale ja suvila tütrele. "Kindlasti ei tohiks jätta testamenti tegemata, sest see on üks kole põhjus vaidlemisteks," lausus Hääl.

Loe pikemalt ajalehest Pealinn.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles