Uuring: E-sigaretid aitavad suitsetamisest loobuda edukamalt kui teised vahendid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret
E-sigaret Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

E-sigaretid aitavad jätta suitsetamist maha edukamalt kui teised nikotiini asendavad vahendid. Soovitud tulemuste saavutamiseks peab kaasnema sellega aga ka järjepidev nõustamine, vahendab teadusportaal Novaator värsket uuringut.

ANüüd ajakirjas The New England Journal of Medicine ilmunud uuringu autorid leidsid pea 900 inimest jälgides, et e-sigaretid aitavad jätta suitsetamist maha kaks korda tõhusamalt kui nikotiiniplaastrid ja -nätsud. 

Autorid hoiatasid siiski laiapõhjaliste järelduste tegemise eest. Katses osalenud inimesed otsisid ise abi. Mahajätmise katsetega kaasnes iganädalane tasuta nõustamine ja uuritavad said osta endale täpselt neid vedelikke, mida nad ise soovisid. Samuti võisid arvata nikotiininätse ja -plaastreid kasutanud uurimisalused, et nende tõhusus jätab nagunii soovida ning pingutasid seeläbi ise vähem. 

Loe pikamatl Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles