Tallinna abilinnapea saadaks elatisvõlglased eakatele appi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova leiab, et elatisvõlgnikke ei survestata piisavalt ja neile võiks pakkuda ÜKT vormis võimalust aidata eakaid, erivajadusega inimesi või mõnd abi vajavat heategevusorganisatsiooni.

"Kuid mida teha nende elatisvõlglastega, kes ei ükskõik mis põhjusel oma lapse hoolitsemise eest vastutust võtta ei suvatse? Miks mitte rakendada nad tööle ühiskonna heaks: näiteks eakatele appi nende igapäevastes toimetustes nagu poes käimine või lumerookimine, erinevat sorti abi läheb tarvis erivajadustega inimestel, loomakaitseorganisatsioonidel, päästetöötajatel ja mujal," tegi Izmailova ajalehes Pealinn ettepaneku rakendades võlglastele ÜKT võimalusi ning tasudes nende eest kogu miinimumelatis.

Tema hinnangul need elatisvõlglased, kellel tõepoolest rahalised vahendid puuduvad, saavad end rakendada ja ühiskonnale kasulikud olla, ning võlglased, kes tegelikke tulusid varjates oma lapse elatise maksmisest tahtlikult kõrvale hiilivad ja ka ühiskondlikult kasulikust tööst (ÜKT) eemale hoiavad, saavad koheldud vastavalt karistusseadustikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles