Eakad leiavad linnaametnike abiga endale lemmiklooma

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna Kesklinna valitsus alustab projekti “Koos on parem”, mis aitab linnaosa eakatel elanikel võtta endale varjupaigast seltsiks kassi.

Lemmikloomast huvitatud eakad inimesed saavad kuni 14. veebruarini anda Kesklinna sotsiaalkeskusele teada oma huvist saada kassipidajaks. Kui linnaosa sotsiaaltöötajad koos loomade varjupaiga esindajatega on teinud kodukülastuse veendumaks, et seal on loomale sobivad tingimused, kutsutakse inimene lühikesele koolitusele ja seejärel tutvuma varjupaigas elavate loomadega.

Kesklinna valitsus korraldab projekti "Koos on parem" koostöös MTÜ-ga Kassiabi ja Varjupaikade MTÜ-ga, projekti partneriks on lemmikloomakeskus PetCity.  

„Projekti eesmärk on aidata eakatel, eriti üksikutel leida endale seltsiline ning hoida nii vanemad inimesed aktiivsete ja elurõõmsatena. Ühtlasi tahame aidata leida varjupaigas elavatele loomadele uus kodu. Kui suudame kokku viia ka mõnikümmend vanainimest ja kassi, on projekt juba oma eesmärgi saavutanud. Tuleb rõhutada, et enne seda, kui mõni kass uue kodu saab, veenduvad loomakaitsespetsialistid, et uus peremees või -naine on selleks päriselt valmis. Olulist rolli projektis hakkab mängima ka regulaarne kontakt perekondadega, kuhu loomad lähevad,“ selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kui suudame kokku viia ka mõnikümmend vanainimest ja kassi, on projekt juba oma eesmärgi saavutanud.

Sveti sõnul aitavad projekti koostööpartnerid lemmiklooma võtnud inimest nii nõu kui jõuga. Esmalt on kõigil huvilistel võimalik osa võtta infopäevast 11. veebruaril kell 14 Kesklinna sotsiaalkeskuses. Kui saabub kutse külastada varjupaika või Kassiabi, saab ka valida endale lemmiku. Koos kassiga antakse infovoldik ja niinimetatud stardipakett esmavajalikuga – liivakasti, liiva, kraapimispuu, sööginõude, mänguasjade ja esimeste nädalate toiduga. Nii loom kui abipakk viiakse projektis osalejale tasuta koju. 

Varjupaiga ja Kassiabi meeskond koos Kesklinna valitsuse ametnikega jääb uute kassiomanikega hoidma regulaarset ühendust nii telefoni kui kodukülastuste teel. Looma haigestumisel pakutakse tasuta ravi. Kui peaks saama selgeks, et mõni looma võtnud inimene ei saa oma rolliga hakkama või kui ta soovib loomast loobuda, viiakse loom varjupaika tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles