Tabasalu hooldekodu valmib suve lõpuks

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabasallu kerkivale 200-kohalisele Pihlakodu keti uuele hooldekodule pandi teisipäeval nurgakivi.
Tabasallu kerkivale 200-kohalisele Pihlakodu keti uuele hooldekodule pandi teisipäeval nurgakivi. Foto: Marek Metslaid

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ja Harku valla juhid panid teisipäeval koos ettevõtjatega nurgakivi 200-kohalisele Pihlakodu keti uuele hooldekodule, mis valmib Tabasalus suve lõpuks.

Pihlakodu hooldekodude ketti arendava Viru Haigla nõukogu esimees Igor Pihela ütles, et Eestis on täna puudu hinnanguliselt 7 000 eakate hooldekodu kohta.

“Tabasalu Pihlakodust saab kaasaegseim eakate kodu Eestis, mille valmimise järel leeveneb oluliselt hoolduskohtade puudus Harjumaal,” kinnitas Pihela, kelle sõnul on paljud maakonna eakad täna laiali hooldekodudes üle Eesti.

“Soovime viia sotsiaalhoolekande kvaliteedi Eestis uuele tasemele ja anda eakate kodule senisest hoopis erinev tähendus,” märkis Pihela, kelle hinnangul näitab eelmisel suvel Tallinnas Nõmmel avatud moodne Pihlakodu eeskuju, kuidas on võimalik vanurite jaoks arendada ka tõeliselt moodsaid ja väärikaid eakate kodusid.

Eestis on täna puudu hinnanguliselt 7 000 eakate hooldekodu kohta.

Tabasalu Pihlakodu saab olema Eestis ainulaadne, kus eesmärk on luua tõmbekeskus ka kohaliku kogukonna eakate jaoks. Tabasalu Pihlakodu juurde planeeritav päevakeskus saab olema avatud ka eakatele, kes soovivad külastada kompleksi ainult päevasel ajal ning saada osa hoones toimuvatest üritustest ja ühistegemistest.

Hooldajate ja tervishoiutöötajatega Tabasalu Pihlakodusse tulevad kaasaegselt sisustatud avarad eluruumid, lai teenustevalik, oma köök, raamatukogu, saun, soolakamber, massaaži- ja muud protseduuriruumid, aga ka avar ruum kontsertide ja ürituste korraldamiseks.

Tabasalu Pihlakodu avamise järel on ettevõttel eri Eesti paigus järgmisest sügisest hoolduskohti ligi 500 eakale. Senised suurimad Pihlakodud on 120-kohaline Tapa ning Tallinna moodsaim, 100-kohaline eakate kodu Nõmmel.

Suve lõpus valmivale uuele hooldekodule asetasid teisipäeval nurgakivi Pihlakodu ketti arendava Viru Haigla nõukogu esimees Igor Pihela, juhatuse esimees Meelis Kukk, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, Harku valla volikogu esimees Kalle Palling ja vallavanem Erik Sandla ning ehitust finantseeriva LHV korporatiivpanganduse juht Urmas Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles