Tabasalu eakate kodule pannakse teisipäeval nurgakivi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senised suurimad Pihlakodud on 120-kohaline Tapal ning Tallinna 100-kohaline eakate kodu Nõmmel. Pihlakodude ketti arendab Viru Haigla AS.
Senised suurimad Pihlakodud on 120-kohaline Tapal ning Tallinna 100-kohaline eakate kodu Nõmmel. Pihlakodude ketti arendab Viru Haigla AS. Foto: Ardo Kaljuvee

Teisipäeval pannakse nurgakivi Tabasallu ehitatavale Pihlakodu eakate kodule, mille ehitusmaksumus on umbes 5,5 miljonit eurot.

Nurgakivit asetavad Pihlakodu ketti arendava Viru Haigla nõukogu esimees Igor Pihela, juhatuse esimees Meelis Kukk, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, Harku valla volikogu esimees Kalle Palling ja vallavanem Erik Sandla, teatas ettevõte.

Suve lõpuks valmiv hooldekodu on 200-kohaline ning sinna juurde planeeritav päevakeskus saav olema avatud ka eakatele, kes soovivad külastada kompleksi ainult päevasel ajal.

Igor Pihela ütles detsembris BNS-ile, et projekti maksumus on ligikaudu 5,5 miljonit eurot. Ehituspartneriks on Pihela sõnul Azelta, millega on edukat koostööd tehtud ka teiste eakate kodude rajamisel.

Hooldajate ja tervishoiutöötajatega Tabasalu Pihlakodusse tulevad avarad eluruumid, lai teenustevalik, oma köök, raamatukogu, saun, soolakamber, massaaži- ja muud protseduuriruumid, aga ka ruum kontsertide ja ürituste korraldamiseks.

Tabasalu Pihlakodu avamise järel on ettevõttel eri Eesti paigus järgmisest sügisest hoolduskohti ligi 500 eakale. Senised suurimad Pihlakodud on 120-kohaline Tapal ning Tallinna 100-kohaline eakate kodu Nõmmel. Pihlakodude ketti arendab Viru Haigla AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles