Grippi haigestumine on tõusuteel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia / Scanpix

Aasta esimesel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3269 inimest, neist 43,5 protsenti olid lapsed - haigestunute kasv oli eelneva nädalaga võrreldes 30 protsenti, grippi haigestunute arv kasvas seitse protsenti.

Suhteliselt väikest ambulatoorsete pöördumiste arvu ja laste madalamat osakaalu haigestunute seas võib seostada pühade ning koolivaheajaga – laste kui potentsiaalsete viiruselevitajate kodus püsimine piiras ka viiruse levikut, märkis terviseamet. 

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 247,8. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Ida-Virumaal, Järvamaal ja Tallinnas. 

Grippi haigestumine ei jõudnud veel kõrgehooajani, haigestumine on endiselt tõusutrendil, märkis amet. 

Peamiseks haigestumise põhjustajaks on praegu gripiviirused, nende osakaal on kasvanud muude viiruste seas nüüdseks 72,5  protsendini.

Kokku  hooaja algusest hospitaliseeriti 236 patsienti, neist üle 69,5 protsendi haiglaravi vajanutest on olnud lapsed ja noorukid vanuses kuni 19 eluaastat.

Terviseametile laekunute andmetel on gripi tõttu intensiivravi vajanud 10 inimest vanuses 34-64 eluaastat, neist kõik kuulusid riskirühmadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles