Perearsti nõuandetelefonilt saab tulevikus vajadusel ka retseptipikendust

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kui praegu on perearsti nõuandetelefonilt 1220 saadav nõuanne anonüümne, siis uuest aastast ootavad teenust ees muudatused. Lisaks võimaldab isikustatud  saada nõuandetelefonil tulevikus ka näiteks lühiajalist retseptipikendust juba väljakirjutatud ravimitele.

Alates 2019. aasta 1. augustist tekib nõu andval perearstil võimalus näha inimese nõusolekul ka tema terviseandmeid – tehtud analüüse, määratud ravimeid ja põetud haigusi ning seeläbi täpsemat nõu anda. 

See võimaldab saada nõuandetelefonil tulevikus ka näiteks lühiajalist retseptipikendust juba väljakirjutatud ravimitele.

"Praegu on sealt saadav nõuanne anonüümne, see mõjutab ka kindlasti seda nõuande kvaliteeti, aga alates 2019. aasta teisest poolaastast muutub see palju personaalsemaks, on tervise- ja tööminister Riina Sikkut kommenteerinud muudatuse põhjuseid ERR-i uudisteportaalile antud selgitustest.

Riigikontroll võttis möödunud aastal vaatluse alla erakorralise meditsiini osakondadesse (EMO) pöördumised. Auditist selgus, et viimaste aastatega on kasvanud asjatute pöördumiste arv. Perearsti üldine nõuandetelefon 1220 on üks võimalus, mille abil on püütud asjatute pöördumiste hulka vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles