Istudes urineerimine on eakatele meestele tervislikum

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Eesnäärmeprobleemidega meestel on mõistlikum tualetis istudes urineerida, sest nii saavad nad oma põie paremini tühjendada ja vähendada tsüstide ja teiste tervisekomplikatsioonide riski.

Kesk-Florida ülikooli meditsiinikolledži professor ja uroloo dr Jamin Brahmbhatt selgitas portaalile Fatherly, et istuv asend aitab lõõgastada vaagnapõhjalihaseid.

Kuigi suurenenud eesnääret peetakse vananemise loomulikuks osaks ja see ei ole sugugi märk sellest, et meest ohustaks eesnäärmevähk, suurendab see siiski põietsüstide tekkimise tõenäosust, tekitab ebamugavustunnet ja raskusi urineerimisel. Uuringud näitavad, et istudes tühjeneb põis kergemini ja vähenevad ka teised kaasnevad probleemid.

Dr Jamin Brahmbhatt rõhutab, et kui mehel on juba vaja seda nippi, et paremini urineerida, on ta ilmselt uroloogile aja kirja panemisega pisut hilinenud ja peaks arstiga konsulteerima.

Arsti poole peaks koheselt pöörduma alla 50-aastased mehed, kel kaebusi esineb, sest nemad ei tohiks veel oma vanuse poolest eesnäärme suurenemise ja urineerimisraskustega rinda pistma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles