Kuidas õigesti kõrvu puhastada?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli jõuavad inimesed arsti juurde murega, mis põhjustatud kõrvade liiga agressiivsest puhastamisest.
Sageli jõuavad inimesed arsti juurde murega, mis põhjustatud kõrvade liiga agressiivsest puhastamisest. Foto: PantherMedia/Scanpix

Paljud probleemid, millega patsiendid pöörduvad pere-, kõrva- või EMO arsti vastuvõtule, on sageli tingitud sellest, et inimene ise on kõrvasid agressiivselt hooldanud, kirjutab Tõstamaa perearst Madis Veskimägi Terviseuudiste lehel.

Pereast paneb südamele, et kuulmekäiku ei tohi viia ühtegi pealtnäha ohtutut vahendit – kõrvalesta ja kuulmekäigu ava puhastamiseks nähtavast kõrvavaigust võiks kasutada näiteks niisket pehmet õhukest rätikut.

Kui on häirunud kõrvade isepuhastumine, võib sellega kaasneda kõrvavaigu kogunemine. “Kõige tähtsam oleks regulaarne kõrvavaigu veeldamine 1–2 korda kuus, kasutades selleks arsti soovitatud tooteid. Ummistava vaigukorgi tekkimisel tuleb pöörduda kiiresti vastuvõtule, mitte veel oodata nädalaid või kuid. Arst võib anda soovituse tilgutada eelnevalt 1–2 ööpäeva jooksul toiduõli 3–4 korda kõrva,” kirjutab Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles