Pensionäride juubelitoetus tekitab Jõhvis erimeelsusi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keskerakonna nimekirjas riigikogusse kandideeriva Jõhvi vallavanema Martin Repinski välja käidud plaan hakata pensionäridele maksma 50eurost juubelitoetust tekitab erimeelsusi, kirjutab Põhjarannik.

Pensionäridele lubas Repinski 50 euro suurust ühekordset toetust juubeli puhul, mis nõuaks valla eelarvest igal aastal üle 30 000 euro.

Repinskiga ühte leeri kuuluv volikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Allan Mänd ütles, et päris üksmeelt nendes küsimustes pole. “Kas 50 eurot inimese kohta on ikka mõistlik? Sel toetusel on sümboolne väärtus. Ma arvan, et 25-30 eurot sobiks samuti,” sõnas ta.

Volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Tamara Põlevina meelest oleks summa aga hoopis väike. “Tuleks maksta suurema summa kui 50 eurot, aga mitte 65. sünnipäevast, nagu praegu on plaanitud, vaid kõrgemast east,” sõnas ta.

Sellist raha jagamist polnud plaanis praeguse võimuliidu koalitsioonilepingus ning nende kulutuste tegemist pole arutanud veel ka volikogu komisjonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles