Terviseamet hindab grippi haigestumist madalaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole üle 3200 inimese, haigestumise tase püsib stabiilsena.

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3242 inimest, neist 48 protsenti olid lapsed, edastas terviseamet Haigestumuse intensiivsus ei ületa hooajale iseloomulikke näitajaid.

Registreeritud gripijuhtude arv püsib stabiilsena, kuid laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude registreerimine on muutunud nüüd iganädalaseks. Laboratoorselt on kinnitatud üheksa A gripiviirust.

Hooaja algusest on alatüpeeritud 4 A-gripiviirust, nendest kolme puhul on olnud tegemist A gripiviirusega A(H1N1)pdm09, üks oli A(H3N2).

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks ja gripi levikut piiratuks.

Gripitaoliste haiguste tekitajaks on endiselt rino- ning paragripiviirused. Enim haigestuvad jätkuvalt kuni 5-aastased lapsed.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni kõikides riikides.

Järgmisest sügisest vaktsineeritakse hooldekodu elanikke tasuta

Järgmisest sügisest võimaldatakse tasuta gripivastast vaktsineerimist nii üldhooldekodude kui erihooldekodude elanikele.

Vaktsineerimisega on plaanis alustada järgmise gripihooaja alguses 2019. aasta septembris. Vaktsineerimise korralduslikud lahendused töötatakse välja 2019. aasta I poolaasta jooksul. 

Hooldekodudes elavad vanemaealised on gripi kõige ohustatum sihtrühm eelkõige vanuse tõttu, aga ka põhjusel, et nad viibivad palju siseruumides ühiselt koos ning enamik neist on vaktsineerimata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles