Ida-Viru Keskhaigla hakkab visiidile tulemata jätmise eest topelttasu võtma

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal jätsid inimesed Ida-Viru keskhaiglas visiitidele tulemata 9500 korral, mis on 5% kõikidest visiitidest. Just seetõttu otsustas haigla visiidile tulemata jätmise eest järgmisel korral hakata visiidi eest topelt tasu võtma, andis haigla teada.

Ida-Viru Keskhaigla ülemarst Aime Keis selgitas ERR-i raadiouudistele antud kommentaaris, et selle otsusega soovitakse patsiente distsiplineerida. Juhul, kui patsient ei teata vähemalt 24 tundi enne broneeritud vastuvõtu algust tulemata jätmisest, tasub patsient järgmise vastuvõtu eest visiiditasu kahekordses suuruses.

Kui nad annaks eelnevalt teada, et ei tule visiidile, oleks seda aega võimalik pakkuda teistele patsientidele. “Põhimõtteliselt lühenevad ka järjekorrad,” lisas ta.

Nukker statistika näitab, et mullu jäi iga päev tulemata 30-35 inimest. “Mis tähendab kahe eriarsti täistööpäeva,” lisas ta.

Haigla hakkab seda rakendama alates jaanuarist 2019 ja on üks viimastest Eesti suurtest raviasutustest, kes sellise otsuse tegi. Vastav muudatus, mis võimaldab topelttasu küsida, tehti ravikindlustusseadusesse 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles