Setomaa sädeinimene Maidi Tammik võttis vastu 60+ festivali elutööpreemia

Eve Rohtla
, 60+ peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidi Tammik seisab oma koduuksel ja kutsub: „Tulge ometi sisse, mis te külmetate!“
Maidi Tammik seisab oma koduuksel ja kutsub: „Tulge ometi sisse, mis te külmetate!“ Foto: Viktor Rohtla

Setomaa Obinitsa Pensionäride Seltsi eestkõneleja Maidi Tammik ehmus väga ära, kui kuulis, et on 60+ festivali konkursil „Aastad täis sära ja väärikust“ elutööpreemia pälvnud. Tagasihoidliku inimesena arvas ta, et on liiga vähe teinud selleks, et suurele püünele ronida ja prožektorite valgusvihus seista.

„Minust on palju väärikamaid ja säravamaid inimesi,“ lausus Maidi Tammik vaiksel häälel, kui oma Võrumaa kodus elutööpreemia vastu võttis.

„Ma pidasin liiga ebavõrdseks suure mõtleja, teoloogi, kiriku- ja kultuuriloolase Toomas Pauli kõrval seista,“ arvas õigustatult samuti elutööpreemia laureaadi nimetuse pälvinud Maidi Tammik tagasihoidlikult.

Meremäe ja Luhamaa sotsiaaltööspetsialist Eve Breidaks ütles, et Maidi Tammik on tõepoolest äärmiselt tagasihoidlik inimene. „Ta on kogu elu teistele pühendunud. Iseendale mõtleb ta väga vähe,“ lisas ta.

Maidi Tammik on pedagoogitööd teinud ja samas kõrvalt talu pidanud, loomi talitanud ning köögivilja kasvatanud. Ta on olnud Tilsi koolis ja lastekodus käsitööõpetaja ning kohaliku lasteaia juhataja.

Praegu peab 89aastane Maidi Tammik juba mitmekümnendat aastat Obinitsa Pensionäride Seltsi juhataja ametit. Ta organiseerib liikmetele temaatilisi üritusi ja kutsub seltsiõhtutele huvitavaid külalisi. Ta on hea ideede generaator ja samas ka nende elluviija.

Maidi Tammik võtab vastu Setomaale saabuvaid külalisi, on võõrustanud ka presidendi delegatsiooni ning organiseerib Setomaa ülemsootska vastuvõtte.

Hea käsitöömeistrina teeb ta taidluskollektiividele esinemiskostüüme. Lisaks sellele oskab ta ülihästi sõnu seada. Ta peab nii liigutavaid õnnesoovikõnesid kui viib läbi ka viimsele teekonnale saatmisi.

Tema koduaed on varakevadest kuni hilissügiseni õitest tulvil.

60+ festivali raames toimunud konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ elutööpreemia pälvinud Maidi Tammikule andis kingutused üle 60+ peatoimetaja Eve Rohtla.
60+ festivali raames toimunud konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ elutööpreemia pälvinud Maidi Tammikule andis kingutused üle 60+ peatoimetaja Eve Rohtla. Foto: Viktor Rohtla
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles