Järjest enam inimesi saab viga või hukkub tulekahjudes, mille põhjustas hooletu toiduvalmistamine. Päästeameti nnetustöö osakonna ekspert Sandra Tammiksaar ja Nõmme päästekomando komandopealik Nikita Groznov jagasid Terevisioonis näpunäiteid.
Kuidas käituda, kui pliidile unustatud toidust tekib tulekahju?
Tänavu on toiduvalmistamisest alguse saanud tulekahjusid juba kolm korda rohkem kui mullu. Kui pannil läbeb toit põlema ja tegu on väikse leegiga, tuleks see summutada panni kaanega. “Keerad pliidi nulli, temperatuur langeb, paned kaane peale ja see summutab tule,” selgitas Tammiksaar.
Kui pannikaant pole, on heaks abivahendiks tulekustutustekk, mille pakendi peal olemas juhised selle kasutamiseks. Kodus leiduvaid tekke, mantleid jms tule kustutamiseks kasutada ei tohi.
“Kui sa saad aru, et nüüd ma ei saa hakata, siis lahku kodust ja helista päästeametisse. Kangelast ei ole vaja mängida,” lisas Groznov. “Kindlasti on keelatud veega kustutamine,” sõnas Groznov. Veega kustutamine tekitab suurema leegi ja tuld võib võtta kogu köök.
Vaata klippi siit.