Kolme väärikas eas eestlast tunnustati kodanikupäeva aumärgiga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi eruohvitser, vanemleitnant Tiit Põder.
Eesti Vabariigi eruohvitser, vanemleitnant Tiit Põder. Foto: Arno Mikkor

Siseminister Katri Raik andis kolmapäeval üle kodanikupäeva aumärgid viieteistkümnele silmapaistvale inimesele, kes on oma kogukonnas või laiemalt ühiskonnas jätnud olulise jälje, edendades kodanikukasvatust, väärtustades kodanikuteadvust või tehes vabatahtlikku tööd oma kogukonnas. Teiste seas tunnustati kolme väärikat laureaati, kel vanust üle 65 eluaasta.

Teenetemärgi pälvis Võru Pensionäride Päevakeskuse juhataja Astrid Hurt, kes on toonud kõige väärikamate linlaste eludesse värve ja võimalusi. Tema eestvedamisel on käima lükatud mitmed eakatele mõeldud huvialaringid, üritused ja ettevõtmised. Võrus tähistatakse nüüd vanavanemate päeva, taidlejad on esinenud isegi rahvusvahelistel lavadel ja Lõuna-Eesti memme-taadi peod on Võrumaale kokku toonud tuhatkond väärikat esinejat.

Võru Pensionäride Päevakeskuse juhataja Astrid Hurt ja siseminister Katri Raik.
Võru Pensionäride Päevakeskuse juhataja Astrid Hurt ja siseminister Katri Raik. Foto: Arno Mikkor

Kauaaegne Anija valla elanik Anne Oruaas on põiminud kodanikukasvatust igasse oma tegemisse küll pedagoogi, raamatukoguhoidja ja kodanikualgatuste eestvedajana. Tema kümneaastase vabatahtliku töö tulemusena renoveeriti Kehra raudteejaama hoone ja avati seal tänavu Vabadussõja murdelahingute muuseum.

Anija valla elanik Anne Oruaas (keskel).
Anija valla elanik Anne Oruaas (keskel). Foto: Arno Mikkor

Eesti Vabariigi eruohvitser, vanemleitnant Tiit Põder seisab väsimatult hea selle eest, et vabadusvõitlejate ja metsavendade mälestus saaks väärikalt hoitud ja tulevastele põlvedele edasi antud. Tiit Põderi algatusel on toimunud kümneid isamaalisi üritusi, konverentse ja Eesti sõjaajaloo oluliste tähtpäevade meelespidamisi. Tema kaasabil toimub igal aastal Vastupanuvõitluse päeva tähistamine Tallinna metsakalmistul.

„Juba kaks aastakümmet tunnustame neid tublisid inimesi, kes oma vabast ajast ja tahtest kogukonna eest seisavad. Täna olid need hariduse edendajatest lähisuhtevägivalla vastu võitlejateni, esmaabikoolitajatest laste ja perede aitajateni,“ tunnustas Katri Raik aumärgi saajaid Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones toimunud pidulikul üritusel.

„Tänu on ära teeninud aga kõik need kümned tuhanded inimesed, kes iga päev mõne suure või väiksema vabatahtliku teoga Eesti elu edendavad,“ lisas siseminister.

Siseministeerium annab kodanikupäeva aumärke välja alates 1998. aastast. Tänavu esitati aumärgi komisjonile 92 ettepanekut aumärgi andmiseks.

Kodanikupäeva aumärgi sai 2018. aastal 15 inimest.
Kodanikupäeva aumärgi sai 2018. aastal 15 inimest. Foto: Arno Mikkor
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles