Abivahendikeskus avab Tartus oma uksed

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Tiido, Invaru klienditeeninduse valdkonna juht
Kadri Tiido, Invaru klienditeeninduse valdkonna juht Foto: Abivahendikeskus Invaru

Sel reedel, 30. novembril, kutsub hooldus-põetus- ja liikumisabivahenditele spetsialiseerunud abivahendikeskus Invaru kõiki lõuna-eestlasi pidulikule avamisüritusele Tartusse. Kohapeal jagavad tarkuseminutite raames nõuandeid abivahendieksperdid, kes tutvustavad uusi vahendeid ja õpetavad neid kasutama.

Reedesele pidulikule avamisüritusele on Invaru juhatuse liikme Kadri Tiido sõnul oodatud kõik, kes tunnevad huvi erinevas eas kasutajatele mõeldud abivahendite vastu.

“Panime piduliku avapäeva raames külastajate jaoks kokku programmi, mille raames saab kuulda kohapeal terapeutide ja tehnikute nõuandeid erinevat liiki kaasaegsete abivahendite kohta ning näha ja proovida, kuidas neid abivahendeid kasutada tuleks,” selgitas Tiido.

Pidulik avaüritus saab alguse kell 11 ning pärast tervitussõnu on huvilistel võimalik osaleda tasuta kolmel pool tundi kestval tarkuseminuti loengul. 

Kell 11.15 algaval tarkuseminuti loengul tutvustavad Invaru juhtivterapeut Kadri Lemberg ja abivahenditehnik Heigo Harend, mida on oluline arvestada ratastooli valimisel ja kuidas lihtsustada ratastooliga liikumist. Lisaks nõuannetele näitavad spetsialistid kohapeal erinevate liikumisabivahendite õiget kasutamist.

Pärast seda kell 12 algaval tarkuseminuti loengul annab Eesti ainus kommunikatsiooniabivahendite tehnik Ivar Ambos ülevaate, kuidas saab silmadega arvutit juhtida. Kohapeal saab näha silmjuhtimisseadme toimimist ning ka ise selle kasutamist proovida.

Viimane tarkuseminuti loeng algab kell 12.45 ning selle raames jagab Invaru lasteterapeut Helena Lõune praktilisi nõuandeid, kuidas lastele sobivaid abivahendeid valida. Loengu raames saab tutvuda erinevate lastele mõeldud uute lahendustega ning kuulda nende kasutusvõimaluste kohta.

“Tarkuseminutite eel ja järel on kõigil huvilistel võimalik uudistada pidulikult avatud esindust, tutvuda esinduses kohapeal olevate kaasaegsete lahendustega ning uurida terapeutidelt, tehnikult ja teenindajatelt täiendavat infot erinevate abivahendite kohta,” selgitas Tiido. 

Invaru pidulikul avamisel Narva mnt asuvas keskuses ja tarkuseminutite loengutel osalemine on kõigile huvilistele tasuta.

Tartu esinduse avamisega on Invarul kokku kümme esindust üheksas Eesti linnas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles