Ajakirja 60+ kaasautor sai kõrge tunnustuse

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Zilmer.
Mihkel Zilmer. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tiiu Silla nimelise elutööpreemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest pälvis Mihkel Zilmer.

Zilmer on ka ajakirjas 60+ avaldanud arvukalt tekste, mis annavad näpunäiteid, kuidas tasakaalustatult toitudes oma tervist ja elukvaliteeti parandada.

Täna anti Tartus, Dorpati konverentsikeskuses toimuval teaduskommunikatsiooni konverentsil „Teadus sotsiaalmeedias –meelelahutuse ja müra vahel?” üle 2018. aasta Eesti teaduse populariseerimise riiklikud auhinnad.

Tiiu Silla nimelise elutööpreemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest pälvis Mihkel Zilmer. Mihkel Zilmer on teadlane ja õppejõud, kes on üle 40 aasta tutvustanud teaduspõhise toitumise aluseid ja populariseerinud nii enda kui teiste uurijate teadusuuringute tulemusi.

“Lihtne ja rahvale arusaadav sõnakasutus koos sügavate teadmistega on olnud see, mille tõttu tema esitatud sõnumid on inimestele hästi vastuvõetavad ning soovitused järgitavad. Mihkel Zilmer on koostanud üle kahekümne rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid saanud sportlaste teaduspõhised toitumiskavasid (nt. Gerd Kanter jt). Ta on nende aastate jooksul normaalse söömise ja joomise kohta tarkust ning juhiseid jaganud arvuliselt mitme Eesti jagu rahvale. See on olnud töö, mis on äärmiselt vajalik inimeste tervise ja heaolu tugevdamiseks ning elukvaliteedi parandamiseks,” seisis Eesti Teadusagentuuri teates.

Kõikide preemiatega on võimalik tutvuda Eesti Teadusagentuuri lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles