“Müstiline Venemaa" jõuab eetrisse juba 800. korda

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerraadio saate "Müstiline Venemaa" saatejuht David Vseviov õnnitlusi vastu võtmas.
Vikerraadio saate "Müstiline Venemaa" saatejuht David Vseviov õnnitlusi vastu võtmas. Foto: Facebook

Vikerraadio kuulajate poolt korduvalt lemmiksaateks valitud "Müstiline Venemaa" jõuab sel pühapäeval eetrisse juba 800. korda.

Juba 21 aastat Vikerraadio eetris kõlanud "Müstilise Venemaa" saateid on Vikerraadio kodulehelt ja mobiiliäpist tänaseks kuulatud ligi 3 miljonit korda.

"Saatesarja suure populaarsuse võti on David Vseviov, kes lisaks huvitavatele teemakäsitlustele on ka suurepärane jutuvestja – tal on eriline anne pajatada idanaabrite ajaloost nii põnevalt ja värvikalt, et see käivitab kuulaja kujutlusvõime ja haarab vaimustavasse ajalooseiklusesse," sõnab Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek.

Saate kuulajad toovad välja Vseviovi võrratut oskust kõnelda ka keerulistest teemadest köitvalt ja arusaadavalt, kiidetakse tema häält, huumorimeelt, laia silmaringi ning austust oma kuulajate vastu.

Paljudele on pühapäeva hommik David Vseviovi Venemaa-jutustustega kujunenud traditsiooniks, mille järgi päeva planeeritakse. Õhtuse korduse puhul on kuulajad kiitnud aga, kuidas Vseviovi muhe jutustamisstiil loob enne uinumist rahuliku ja hea tunde.

"Müstilise Venemaa" saateid kuulatakse aina enam ka kodulehelt ja mobiiliäpist. Viimase ajajärgu saadetest on kuulajaid kõige rohkem köitnud need, mis räägivad möödunud sajandi Venemaa söögikohtadest, vene köögist ja lõbusatest juhtumitest restoranides.

Vikerraadio saade "Müstiline Venemaa" läheb eetrisse 800. korda.
Vikerraadio saade "Müstiline Venemaa" läheb eetrisse 800. korda. Foto: Facebook

Vseviovi sõnul on see ka loogiline, sest käsitledes ajalugu läbi inimkeha, on kõht vaieldamatult kõige tähtsam - ükski teine kehaosa pole ajalugu nii palju mõjutanud.

Samuti tunnevad kuulajad suurt huvi Stalini ja tollase võimuladviku tegemiste vastu, populaarsed on olnud nii saated Stalini juubelist, nõukogude inimeste joogieelistustest, aga ka sellest, miks Nõukogude Liidu juhtkond öösiti ei maga.

"Tol ajal nendest asjadest, mis puudutas kogu selle süsteemi olemust või näiteks Stalini elu telgitaguseid, üldse ei räägitud. Ka enesele pakuvad need teemad suurt huvi," arvab David Vseviov, miks inimesed Stalinist jätkuvalt kuulata tahavad.

Ka sel pühapäeval keskendub "Müstiline Venemaa" juhtide elustiilile rääkides muuhulgas, milliste autodega sõitsid Nikita Hruštšov, Leonid Brežnev ja teised Nõukogude Liidu juhid. Samuti saab 800. saate eetrissemineku hommikul, pühapäeval kell 8.30 kuulata "Vikerhommikus" Meelis Sülla intervjuud David Vsevioviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles