Pensionieas Avo Kiir jätab ametijärglasele korras pühakojad

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale põhjalikku renoveerimist taaspühitseti Ida-Virumaal Illuka pühakoda 2016. aastal.
Peale põhjalikku renoveerimist taaspühitseti Ida-Virumaal Illuka pühakoda 2016. aastal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Praegu juba pensionieas olev kirikuõpetaja Avo Kiir, kes teenib ka Illuka ja Tudulinna kogudust, leiab, et iga põlvkond peaks pühakoda kaunimaks muutma. Tema soov oleks jätta oma ametijärglasele korras pühakojad, kirjutab Põhjarannik.

Avo Kiir
Avo Kiir Foto: SCANPIX

Alates 1987. aastast Iisaku kogudust teenima määratud Avo Kiirel on teenida ka Illuka ja Tudulinna kogudus ning ta ütleb, et mure on olnud kõigi kolme kirikuhoone pärast.

“Mida lähemale pensioniiga tuli, seda rohkem mõtlesin, et ühel hetkel lõpetan teenimise. Seda enam oli vajadus need pühakojad korda saada − et sel, kes minu järel tuleb, poleks majandusküsimustega muret.”

Mida lähemale pensioniiga tuli, seda rohkem mõtlesin, et ühel hetkel lõpetan teenimise.

Peale põhjalikku renoveerimist taaspühitseti Ida-Virumaal Illuka pühakoda 2016. aastal, Iisaku kirikuhoones lõppesid sel aastal põhjalikud renoveerimistööd.

1952. aastal sündinud Kiire tegevvaimulikuks oleku aega pikendas kirikuvalitsus nelja aasta võrra ja sellest on kaks veel teenida jäänud. “Pärast seda lasen tegutseda noorematel − kui neid on kusagilt võtta.”

Kiir teenib kõiki kogudusi tasuta − missioonitundest. Talle on sealjuures toeks ka riigikogu liikme pension, sest ta kuulus esimesse taastatud Eesti riigi parlamenti.

Loe pikemat usutlust Avo Kiirega Põhjarannikust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles