Kohvik võtab tööle ainult inimesi vanuses 50+

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv.
Kohv. Foto: songsak paname / PantherMedia / songsak paname

Mehhikos asuval kohvikul oli oma baristadele väga oluline tingimus – kui nende vanus ei ole 50+, pole neil mõtet tööle kandideerida.

Mehhiko pealinnas Mexicos äsja avatud kohvik teeb koostööd valitsusega, et vähendada vanemaealiste inimeste tööhõiveprobleeme.

Washington Post vahendab, et kohvikut hakkavad pidama 14 vanemaealist inimest. Praegu tegeleb kohviku omanik Starbucks firma töötajate väljaõpetamisega.

Starbucks Mexico juht Cristian Gurria sõnas, et tegelikult on juba vanuses 40+ aina keerulisem tööle saada, seega on ettevõttel hea meel selle mure lahendamisse oma panus anda. Järgmise aasta lõpuks loodab kohvikukett tööle võtta umbes 120 vanemaealist inimest.

“Ma koputasin paljudele ustele, aga mulle öeldi, et mul pole mingit võimalust. Siin öeldi, et võin saada baristaks. Küsisin, mis see on?” meenutab 64-aastane Gerardo Flores naerdes kohvikust tehtud BBC videoklipis. Kohvibaarmeni töö meeldib talle väga ja mees on oma pere sõnul muutunud aktiivsemaks ja sotsiaalsemaks.

Mehhiko rahvastikust oli 10% elanikest vanuses 60+ juba mullu, kuid aastaks 2025 ennustatakse, et eakate hulk kasvab veerandini elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles