Eakatel juutuuberitel paneb muusika silma särama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sedasi magamistoa ukse ees seistes salvestavad Marju Sats ja Jaan-Eevart Nõges oma muusika­materjali.
Sedasi magamistoa ukse ees seistes salvestavad Marju Sats ja Jaan-Eevart Nõges oma muusika­materjali. Foto: Üllar Priks

«Ringvaade» tutvustas Eesti eakamaid juutuubereid Marju Sats ja Jaan-Eevart Nõges, kes on alates 2013. aastast postitanud ühise konto alt Youtube'i üle 140 video.

Viljandlane Marju on endine algklassiõpetaja ja Jaan katlakütja. Nad on koos olnud 19 aastat ning kokku viiski neid just muusika. Kokku on neil kahe kanali videote peale 450 000 vaatamist, kuid raha nad sellega teenida ei soovi.

Kevadel kirjutas paarist pikemalt ka Sakala, kust selgub, et ülesastumiste salvestamine oli ühe Marju sõbranna idee ning tema õpetas naisele ka arvutit ja internetti puudutavaid põhitõdesid. Nüüd saab Marju ise kenasti hakkama nii video salvestamise kui selle arvutisse kopeerimise ja netti ülesriputamisega. Suvel täitus paari juutuuberitena juba viis aastat.

«Mitte mingil juhul ei tohi pensionäripõlve jõudes nelja seina vahele norutama jääda. Tuleb leida see miski, mis silma särama paneb,» rõhutas Marju ajalehele antud usutluses

Kuula, kuidas kõlab üks nende populaarsemaid esitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles