Kas kõrgem patsiendi omaosalus vähendaks EMOde koormust?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Seoses riigikontrolli auditiga, mis näitas, et inimesed ei kipu esimese valikuna valima oma perearsti, vaid pöörduvad EMO-sse, tõdes perearst Karmen Joller, et siin on tema arvates roll müüdil, et EMO pakub rohkem uuringuid, kirjutab Pealinn.

Tegelikult saab tema sõnul rohkem uuringuid perearsti juures ja sageli ei peakski eriarstile pöörduma, aga kui patsient soovib ise „jalutada kõrgema etapi haiglasse“, siis peaks see tema sõnul toimuma patsiendi oma raha eest, mitte maksumaksja kulul.

Erakorralise meditsiini arstide seltsi liige Ago Kõrgvee tõdes, et kui patsient valib EMO ning peaks oma teenuse kinni maksma või oleks visiiditasu kõrge, siis mõtleks ta kaks korda, kas ta läheb seda teenust saama.

Tervisemeti juht Merike Jürilo aga arvas, et selline otsus ei saa sündida üleöö ning enne ei saa kehtestada visiiditasu, kui ollakse päriselt veendunud, et patsient saaks kvaliteetse abi kuskilt mujalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles