Apteekides saab vaktsineerida viimaseid päevi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiviirustesse haigestumist aitab vältida õigeaegne vaktsineerimine.
Gripiviirustesse haigestumist aitab vältida õigeaegne vaktsineerimine. Foto: Christian Ohde

Eesti Apteekide Ühendus kutsub kõiki, kel veel gripivaktsiin tegemata apteekidesse, sest selline võimalus on kasutada 10. novembrini suuremates linnades üle Eesti – Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Kuressaares.

«Tänaseks on apteekides vaktsineeritud juba 7000 inimest. Eesti Apteekide Ühendusel on hea meel, et niivõrd suur osa Eesti inimestest on seda võimalust juba kasutanud. Kõik need, kes on veel vaktsineerimata, saavad seda teha apteekides kuni laupäevani,» sõnas proviisor, Eesti Apteekide Ühenduse juhatuse liige Kristiina Sepp.

Ta lisas, et apteekidesse on varutud piisavalt vaktsiini ja valida saab nii kolme- kui ka neljavalentse vaktsiini vahel.

Kristiina Sepa sõnul aitab apteekides vaktsineerimine ennetada ja vähendada gripiviirusesse haigestumist ja gripisurmasid ning tõsta elanikkonna teadlikkust vaktsineerimise olulisusest.

Apteegid asuvad mugavates ja lihtsasti ligipääsetavates kohtades ning on pika lahtiolekuajaga, mis loob inimestele hea võimaluse vaktsineerimas käia ka peale tööpäeva. Apteekides viivad vaktsineerimist läbi tervishoiuteenuse osutajad.

Eelmisel gripihooajal haigestus viirusesse tuhandeid ning suri ligi sada inimest. Eesti elanikkonnast on gripi vastu vaktsineeritud vaid 4%, mis on Euroopa madalaim näitaja. Kristiina Sepa hinnangul oli see kurb statistika ajendiks ka pilootprojekti käivitamisele.

Vaktsineerida saab Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Kuressaares kokku 15 apteegis. Kaasatud on kõik suuremad apteegiketid: Apotheka, Benu, Südameapteek ja Euroapteek. Seda, millistes apteekides vaktsineerida saab, näeb veebilehelt www.vaktsineeriapteegis.ee


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles