Unustatud raamatute näitusele võib kaasa võtta enda vanu raamatuid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Avalikkuse ette jõudnud lood raamatukogude poolt prügiurni heidetud köidetest on tõstatanud pahameeletormi ning küsimuse hoidmisest ja unustamisest. Just selle tõttu sündiski näitus «Hinnatud ja hüljatud raamatud III. Unustamise vajadus», mis avatakse kolmapäeval, 7. novembril Eesti Trüki- ja Paberimuuseumi galeriis Tartus.

«Unustamise vajadus» sündis tähelepanekust, et meie ümber on kogunemas kiht raamatuid, mida keegi enam ei vaja, ent ära visata samuti ei raatsi. Kui raamatuid hävitada, siis millisel ettekäändel? Kui raamatuid säilitada, siis kas on neid vaja ka mäletada?

Unustamise vajadusest ja unustamise valudest kõnelevad näitusel muuseumi kunstnikud Anne Rudanovski ja Evelyn Reemann. «Näitusel saab näha installatsioone, mis räägivad sunnitud unustamisest, sõna väest ja unustamise võimalustest,» ütleb Rudanovski.

Külalised on oodatud näitusele kaasa aitama, tuues muuseumi oma kodus seisma jäänud raamatuid ja võttes ise osa nende taaskasutusse suunamisest.

Näitus jääb avatuks kuni 16. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles