Tartu seeniorid tähistasid eakate päeva Baruto puhketalus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu seeniorid Baruto puhketalus.
Tartu seeniorid Baruto puhketalus. Foto: Maldo Kikkull

Tartu Kodukotuse seeniormeeste klubi mehed ja laukoori «Linda» naised tähistasid septembris rahvusvahelist eakate päeva Lääne-Virumaal sumokuulsus Kaido Höövelsoni, sportlasenimega Barto puhkemajas.

Vinni vallas Kulina külas, kus puhketalu asub, tutvusime ka Kulina Jahuveskiga. Eesti oludes ainulaadsed seadmed jahvatavad maheviljast eri sorti jahu, kruupe, tangu ja mannat. Veskite rajamisel ja jõgede paisutamisel on Eestis pikk ajalugu. On teada,et XIX sajandil hakkasid veskid ka elektrit tootma. Nii tootis ka 1885. aastal ehitatud Kulina veski elektrit külale, mõisale ja saekaatrile, olles seega täiuslik koostootmisjaam, nagu tänapäeval on kombeks öelda.

Barto puhkemajas ootasid meid pererahvas, rikkalikud söögilauad ja tantsumuusika, mida mängis külakapell «Reilender». Tutvusime kohaliku looduse ja majapidamisega ning tegime ühispildi.

Pärastlõunal algas seltskondlik tegevus. Saime teada Eestile au ja kuulsust teinud noore spordimehe elust ja headest suhetest Jaapani ja Eesti vahel. Esitasime küsimusi, saime vastuseid ning autogramme.

Mitmel korral esines Ülle Partsi juhendamisel naiskoor «Linda». Lauldi ka ühislaule, tantsiti ja lauldi kaasa meeleolukale kapelli «Reilender» muusikale.

Meie moto on: elagu positiivselt aktiivne eluvorm, et nooruslikult ja elu nautides osa võtta seltsielust!

Meesteklubil on selja taga tegusad kuud

24. septembril toimus Kodukotuse spordipäev, kus visati noolt, tehti korvpalli vabaviskeid, toimusid ketasgolfi täpsusviskeid, samuti võistlesid teatevõistkonnad ja sooritati linnalähedane matk loodusesse. Võistlus kuulitõukes, odaviskes ja kettaheites toimus 10. oktoobril.

Kodukotuse spordipäeva korraldaja Tiiu Oras ja heitevõistluse korraldaja Rein Vahter autasustasid parimaid diplomite ja meenetega.

Meesteklubi esindus külasta Haabersti 65+ klubi kutsel Tallinna uut Tammsaare parki ja Haabersti Vaba Aja veetmise keskust 27. septembril.

Esineb koor «Linda».
Esineb koor «Linda». Foto: Maldo Kikkull

Ühiselt naiskooriga «Linda» tähistasid seeniormehed 29. septembril eakate päeva Lääne-Virumaal sumokuulsuse Barto puhkemajas.

Eakate päeva tähistamiseks osaleti 3. oktoobril Viimsis turniiril «Viimsi Kuul». Samal päeval külastati Pirita teel, Maarjamäel Eesti Kommunismiohvrite Memoriaali.

9. oktoobril toimus vabariiklik bowlinguturniir Tartus, kus Haabersti 65+ klubi järel saavutasid Tartu seeniorid II koha.

Vabariiklik bowlinguturniir, mille võitis Haabersti 65+ meeskond, teiseks jäid Tartu seeniormehed.
Vabariiklik bowlinguturniir, mille võitis Haabersti 65+ meeskond, teiseks jäid Tartu seeniormehed. Foto: Maldo Kikkull

Tartu Kodukotuse liikmed võtsid 17. oktoobril osa Tartu Terviseolümpiast. 21 võistkonna hulgas oli seitse Kodukotuse võistkonda. II koha saavutas meesteklubi võistkond «Okas» ja III koha Kodukotuse võimlemisklubi võistkond «Lumi».

Meesteklubi üldkogul 17. oktoobril arutati aastalõpu uusi üritusi, Klubiga liitus 108. liige, elukogenud kultuuri- ja seltskonnainimene Nikolai Põdramägi.

Plaanipäraselt algas 24.oktoobril Kodukotuse rahvale viievooruline mälumäng, mida korraldab Tarmo Kerstna. Esimeses voorus osales 15 võistkonda.

Alustas tegevust ka vestlusring-jututuba, mida korraldavad Aavo Vinogradov ja Hendrik Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles