Perearsti nõuandetelefoni ootavad ees muutused (1)

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Kui praegu on perearsti nõuandetelefonilt 1220 saadav nõuanne anonüümne, siis uuest aastast ootavad teenust ees muudatused.

«Praegu on sealt saadav nõuanne anonüümne, see mõjutab ka kindlasti seda nõuande kvaliteeti, aga alates 2019. aasta teisest poolaastast muutub see palju personaalsemaks, kui inimese nõusolekul on nõustajal võimalik helistaja terviseinfole ligi pääseda,» ütles tervise- ja tööminister Riina Sikkut ERR-i uudisteportaalile antud kommentaaris.

Seega pääseb telefoniarst ligi inimese raviajaloole, et näha, millised on tema põetud haigused, tehtud analüüsid ja võetavad ravimid.

Riigikontroll võttis möödunud aastal vaatluse alla erakorralise meditsiini osakondadesse (EMO) pöördumised. Auditist selgus, et viimaste aastatega on kasvanud asjatute pöördumiste arv. Perearsti üldine nõuandetelefon 1220 on üks võimalus, mille abil on püütud asjatute pöördumiste hulka vähendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles