Hooldajatöö on muutunud erakordselt populaarseks (1)

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurem huvi ameti vastu on Tallinna ja Tartu tervishoiukõrgkoolide õppurite seas.
Kõige suurem huvi ameti vastu on Tallinna ja Tartu tervishoiukõrgkoolide õppurite seas. Foto: SCANPIX

Viimastel nädalatel on CareMate´i hooldusplatvormile hooleandja tööd tegema registreerunud juba 70 inimest.

«See üllatab positiivselt mind ennastki. Oleme sageli harjunud mõtlema stereotüüpselt, et eestlased on kinnised ega pole ka ülemäära abivalmid, suur huvi hooleandja ameti vastu näitab aga, et hoolivust on meie inimestes palju,» ütles CareMate´i juht Marion Teder.

Registreerunud soovijatega viiakse läbi töövestlused ja kontrollitakse vajalike oskuste olemasolu, kõige suurem huvi ameti ja paindliku töövormi vastu on Tallinna ja Tartu tervishoiukõrgkoolide õppurite seas.

«Küllap on üks põhjuseid, miks meiega liituda soovitakse, just see, et töötada saab omal valikul endale sobivas piirkonnas ja meelepärastel aegadel. Hoolekandesektori üks töökäte puuduse põhjuseid on seni kindlasti olnud asjaolu, et see on pigem tähendanud täiskohaga tööd, kuid eriti noortele sobivad teistsugused töötamise viisid paremini,» selgitas Teder.

CareMate on hetkel valmis kodu- ja isikuhooldusteenuseid pakkuma eelkõige Tallinnas, Tartus ja Elvas, kuid omavalitsuse huvi korral saab laieneda ka teistesse Eesti piirkondadesse.

«Eakate festivalil inimestega suheldes joonistus välja, et eesti inimene pigem pelgab abi küsida ega soovi isegi lähedastele kuidagi koormaks olla. See mõtteviis peaks muutuma – on ju tänased eakad panustanud palju oma pereliikmetesse ja ühiskonda, loomulikult on neil ka õigus oodata, et kui ise enam päris hästi ei jaksa, siis keegi tuleb appi. Peagi lähevad ka tänavad libedaks ja igal aastal juhtub kukkumiste tõttu õnnetusi, mida saaks väikese kõrvalabiga ära hoida,» paneb Marion Teder südamele. «Meil on nüüd terve hulk tublisid hooleandjaid, keda appi paluda.»

CareMate veebiplatvormi eesmärk on vahendada kodu- ja isikuhooldusteenuseid professionaalsetelt hooleandjatelt vanemaealistele ja erivajadustega inimestele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles