Festivali 60+ elutööpreemiad läksid Toomas Paulile ja Maidi Tammikule

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60+ väärikate pärjamine
60+ väärikate pärjamine Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Tallinnas Salme Kultuurikeskuses pärjati täna auhindadega 60+ festivali konkursi «Aastad täis sära ja väärikust» parimaid. Elutööpreemiad said teoloog Toomas Paul ja Obinitsa pensionäride seltsi juhataja Maidi Tammik. Eesti elu peegeldamise eest tunnustati telesaadet «Prillitoos».

60+ festivali teisel päeval üle antud preemiatega tunnustati ettevõtmisi ja inimesi, kes on andnud panuse eakate elu väärikamaks ja säravamaks muutmisel. Kokku anti sel aastal välja üheksa preemiat.

MTÜ Inkotuba juht ja festivali idee algataja Eha Topolev sõnas, et žürii ees oli väga keerukas valik, sest erinevalt spordivõistlusest, kus loevad sekundid ja meetrid, pole häid tegusid ja säravaid inimesi omavahel võrrelda sugugi lihtne. «Kõik need positiivsed lood annavad ka meile innustust, et ise paremad olla,» kõneles ta.

Teoloog Toomas Paul oli saadud elupreemiast väga liigutatud. «Kui aus olla, siis mind on tunnustatud rohkem, kui ma oleks väärt. Sellele vaatamata on iga uus ometigi meeldiv, sest inimene võtab seda, mis on, üsna enesestmõistetavana ja hakkab endas kahtlema,» sõnas Paul. «Siis kui ootamatult keegi tuleb ja ütleb midagi head, rääkimata sellest, kui koos rambivalgusega tuleb elutööauhind, siis on iseendale hinde panek kergem,» mõtiskles ta.

Kõik need positiivsed lood annavad ka meile innustust, et ise paremad olla.

Viimased kaheksa aastat «Prillitoosi» saadet juhtinud Reet Linna sõnas Eesti elu peegeldaja auhinda vastu võttes, et tegelik au kuulub ikkagi saate loojale ja kauaaegsele saatejuhile Hagi Šeinile. «Suur aitäh, et olete olemas. Ja elame veel!» lõpetas ta kõigile saatevaatajale kindlasti tuttava fraasiga.

Žürii esimees, ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla rõõmustas, et tublisid inimesi esitati paljudelt elualadelt ning üle kogu Eesti.

«Vahel mõtleme, kuidas küll inimest tehtu eest tänada. Justkui «aitäh»-sõnast jääks vajaka. 60+ festivalil märkame neid säravaid inimesi, elukogenud inimeste kõrval ka noori, kelle idee või tegu on seenioride elu paremaks muutnud. Täname neid siis suurelt,» rääkis ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla.

Vasakult: Reet Linna, Toomas Paul, Evi Viherpuu, Liidia Laaneoja, Piret Aus, Uno Aun ja Reet Pool.
Vasakult: Reet Linna, Toomas Paul, Evi Viherpuu, Liidia Laaneoja, Piret Aus, Uno Aun ja Reet Pool. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Arvult üheksanda festivali konkursi «Aastad täis sära ja väärikust» laureaadid:

Elutööpreemia– teoloog, kiriku- ja kultuuriloolane Toomas Paul

Elutööpreemia – Obinitsa pensionäride seltsi juhataja Maidi Tammik

Eakalt kogukonnale – MTÜ Eesti Looduskaitse Seltsi Sillamäe osakonna juhatuse esimees Vladimir Mirotvortsev

Eakate elu edendaja – psühholoog ja tervisevõimlemise treener Reet Pool

Eakad, kui kultuurikandjad – raamatu «Koeru sport» autor Uno Aan

Tegu eakale – Piret Aus ja Viljandi Väärikate Ülikool

Tegu eakale – Tartu puuetega eksmeedikute ühing «Halastus»

Põlvkondade vaheline side – Haapsalu Hoolekandekeskuse tegevusjuht Evi Viherpuu

Eesti elu peegeldaja - «Prillitoos»

Sel aastal saabus konkursile 36 tööd. Kõik konkursile esitatud kandidaadid on üleval 60+

festivali kodulehel aadressil https://60pluss.postimees.ee/6419991/vaata-kes-kandideerivadsaravate-ja-vaarikate-konkursil

2018. aasta konkursi žüriis olid Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi nõunik Rasmus Sinivee, MTÜ Inkotuba juht Eha Topolev, tele- ja raadioajakirjanik Reet Linna, ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla ja festivali turundusjuht Kristiana Põld. Auhinnad on välja pannud Viking Line, Corega, Allium UPI, ajakiri 60+ ja AS Eesti Meedia.

Festivali korraldajasid ajakiri 60+ ja MTÜ Eakate festival

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles