Sotsiaalkaitseminister kutsus eakaid vabatahtlikeks seltsilisteks kandideerima

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva kutsus 60+ festivalil peetud tervituskõnes üles eakaid oma eakaaslastele toeks olema ja pakkus selleks välja ka hea võimaluse.

Iva meenutas, kuidas vanemaealiste poliitika komisjon pani ministeeriumile ette, et eakaid võiks rohkem kasutada eakaid vabatahtlikus töös. Nüüd on selle jaoks astutud ka konkreetseid samme.

Augustis sõlmis sotsiaalministeerium liikumisega Kodukant ja lepingu ja liikumine hakkab välja töötama ja testima vabatahtlike kaasamismudelit hoolekandeteenuste juurde kuues Eesti maakonnas: Harjumaal, Pärnumaal, Põlvas ja Võrumaal, Hiiumaal ning Lääne-Virumaal.

„Me panustame väga palju sellesse, et elada kaua, aga mitte nii palju sellesse, et elada õnnelikult,“ meenutas Iva üht ütlemist. Oma eakaaslase toetamine on üks hea võimalus aidata kedagi teist ja pakkuda vaheldust ka enda argistele toimetustele.

„See muidugi ei tähenda, et kui te praegu oma naabrimeest aitate, peaks seda hakkama kuidagi dokumenteerima,“ kiitis ta neid, kes oma tuttavatele ja lähedastele juba praegugi nõu ja jõuga abiks on.

Vabatahtlikke kaasatakse hoolekandeasutustesse või sotsiaaltöötajate juurde, kuid kindlasti ei hakka vabatahtlikud tegema nende inimeste tööd. Vabatahtlikud pakuvad selliseid tegevusi, kuhu hoolekandeteenused ei ulatu: olla seltsiliseks, saata inimest sotsiaalsete tegevuste juures või kultuuritarbimiseks või pakkuda tugiteenust, olla seltsiliseks ning abistada lihtsamate kodutööde tegemisel, mida abisaaja üksi ei teeks.

Lisainfot saab aadressilt https://vabatahtlikud.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles