Tallinnas algas kahepäevane eakate festival

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60+ festival Salme kultuurikeskuses.
60+ festival Salme kultuurikeskuses. Foto: Kadri Suurmägi

Täna ja homme Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuv üheksas üle-eestimaaline eakate festival pakub oma avapäeval võimaluse kuulata loenguid ravimitest ja mõelda kaasa, millal peaks patsient pöörduma perearsti, millal erakorralise meditsiini osakonda. Samuti on võimalik osa saada Ivo Linna ja Antti Kammiste kontserdist.

60+ festivali korraldavad ajakiri 60+ ja MTÜ eakate festival. Sel aastal on festivali moto «Eesti Vabariik 100».

Ajakirja 60+ vastutav väljaandja Margus Mets näitas avatervituses festivalipublikule ajakirja 60+ esimest numbrit aastast 2011. Ta meenutas, kuidas nad ajakirja koos selle peatoimetaja Eve Rohtlaga välja mõtles ja kui palju kahtlejaid selles idees oli. „Seitse aastat hiljem on see ajakiri Eesti kõige loetavam ajakiri,“ lisas ta.

Nii ajakiri kui 60+ festival näitavad tema sõnul ühtemoodi, kui palju positiivset leidub elus igas vanuses. „Ma usun, et selle kahe päeva kohtute nii vanade tuttavate, kui miks mitte ka mõne uuega. Sooritate mõne väärt ostu,“ loetles ta.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölder lisas, et on väga sümboolne, et 60+ festival algab õpetajate päeval. „Just need inimesed, kel on märkimisväärselt rohkem elukogemust, kui kõigil teistel, peaksid olema meie kõigi elus õpetajate rollis.“

Tema sõnul on kõik festivalikülalised õpetajad. “Te olete oma elus õpetanud paljusid – oma lähedasi, sõpru ja tuttavaid.“

Täna on teiste loengute seas võimalik kuulata Ida-Tallinna keskhaigla apteegi juhataja Ülle Helena Mereni loengut teemal «Mida peaks teadma ravimitest?». Sama haiglaerakorralise meditsiini osakonna arst, dr Argo Lätt kõneleb, millal peaks patsient minema EMO-sse, millal minna perearstile.

60+ festival Salme kultuurikeskuses.
60+ festival Salme kultuurikeskuses. Foto: Kadri Suurmägi

Kell 13 algab Ivo Linna ja Antti Kammiste kontsert «Laula mu laulu helisev hääl». Kui festivalialale pääsevad kõik huvilised tasuta, siis kontserti kuulama pääsemiseks tuli soetada pilet. Piletid on tänaseks läbimüüdud.

Huvilised saavad kontserdist osa ka tänu ajakirja 60+ otseülekandele, mida on võimalik vaadata SIIT.

Kahel päeval osaleb festivalil ligi 40 taidluskollektiivi, keda saab esinemas näha kultuurikeskuse kolmanda korruse saalis.

2017. aastal külastas festivali ligi 5000 inimest.

Kogu programmiga saab tutvuda SIIN.

60+ festival Salme kultuurikeskuses.
60+ festival Salme kultuurikeskuses. Foto: Kadri Suurmägi
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles