Kino 65+ alustab Tsoi elust rääkiva filmiga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Tsoid kujutav seinamaaling Peterburis. Pilt on illustratiivne.
Viktor Tsoid kujutav seinamaaling Peterburis. Pilt on illustratiivne. Foto: Shamukov Ruslan / ITAR-TASS / scanpix

Kolmapäeval, 19. septembril kell 10 alustab Mustamäe Apollo Kinos uut hooaega Kino 65+ Cannes´is võistlusprogrammis esilinastunud filmiga «Leto/Suvi», mis toob vaatajateni Vene kultusbändi Kino liidri Viktor Tsoi elu- ja loomingu loo ning 80-ndate aastate atmosfääri.

«Mustamäe uus, EV100-le pühendatud kinoprojekti – eakatele mõeldud Kino 65+ – käivitasime tänavu 21. veebruaril,» ütleb linnaosa vanem Lauri Laats, «ning senine kogemus näitab, et asi õnnestus – publikut on saal alati täis olnud. Rõõmu teeb see, et väärikas eas mustamäelaste filmihuvi on avar, tempoka meelelahutuse kõrval osatakse hinnata ka tõsisemaid teemasid. Maikuus Kinos 65+ linastunud dokumentaalide kogumik «Juured», mis käsitles tõsiseid eluaspekte, leidis sooja vastuvõtu, millele aitas kindlasti kaasa ka kohtumine režissöör Heilika Pikkoviga. Mustamäe väärikas eas kinopublik on avatud ja haritud ning olen päris kindel, et 80-ndate kultusbändi Kino liidri Viktor Tsoi lugu kõnetab paljusid. Tegemist on ju 80-ndatega – just meie tänase kinopubliku noorusaastatega. «Leto/Suvi» on suurepärane film, režissöör Kirill Serebrennikovil on õnnestunud möödunud aeg nauditava ehedusega ellu äratada. Kohtumiseni Kinos 65+!»

Järgmine Kino 65+ on kavas 26. septembril, siis linastub menuk «Mamma Mia! Siit me tuleme taas». Kinoseansid on mustamäelastele vanuses 65+ tasuta, aga loomulikult tuleb ennast eelnevalt registreerida telefonil 645 7500.

Lähemalt

Cannes’i võistlusprogrammis esilinastunud ja sealt parima soundtrackʼi auhinna noppinud «Leto / Suvi» taasloob 80-ndate alguse atmosfääri, milles kujunes ja alustas oma karjääri Vene kultusbändi Kino liider Viktor Tsoi.

Viktor Tsoi lugu avaneb siin läbi suhtekolmnurga, mille moodustavad noore äsja tehnikumi lõpetanud Vitja kõrval ka vene underground rockʼi tollane liider Mike Naumenko ja tema naine Natalja. Nende teekond läbi Leningradi tänavate, kommunaalkorterite ja rock-klubide on täis ajaloolise tähendusrikkuse särinat ja kaduvuse pinget. Režissöör Kirill Serebrennikovil on õnnestunud möödunud aja ebajumalad nauditava ehedusega ellu äratada ning suur osa sellest unenäolis-maagilisest tunnetusest on ka Naumenkot kehastava Roma Zveri (rock-bändi Zveri liider) ja Tsoid ülitäpselt tabanud korea näitleja Teo Yoo teene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles