Eesti esimene seeniorpraktika programm otsib praktikahuvilisi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks lõbusat seeniorit
Kaks lõbusat seeniorit Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Eesti esimene seeniorpraktikaprogramm otsib 50+ vanuses praktikahuvilisi. Esimese pilootprogrammi raames otsitakse praktikante häirejuhtimisspetsialisti, tehniku ja projekti assistendi ametikohtadele.

NULA ühiskondlike algatuste inkubaatoris tegutseb iduidee Seniorship, mille eesmärk on muuta Eesti tööjõuturgu, luues vanemaealistele uusi ümberõppevõimalusi. Tegemist on Eesti esimese seeniorpraktika kontseptsiooni katsetava algatusega. Pilootprogrammi raames saavad esimesed kolm inimest juba septembris proovida praktiseerimist rahvusvahelises turvaettevõttes G4S ja Eesti Kaubandus-Tööstuskojas.

G4S-is on võimalik praktikat läbida  tehniku ja häirejuhtimisspetsialisti ametikohal. Tehniku praktika võimaldab õppida turva- ja valveseadmete paigaldust ning häirejuht teenindab tehnilise valve objektidelt tulevaid häireid koostöös patrullekipaažiga. Mõlemad praktikad on tasustatud. Kaubandus-Tööstuskojas saab kätt proovida projekti assistendina, mis tähendab ürituste korraldamist, tööd projektidega ning suhtlust MTÜ eri sihtgruppidega.

Seniorshipi  pilootprojekti eesmärk on tutvustada uudset seeniorpraktikate kontseptsiooni, mis looks Eesti tööjõuturule uusi töö- ja ümberõppevõimalusi ka juba pikema tööstaažiga inimestele.

Kuigi Eestis valitseb tööjõupuudus, toovad erinevad sotsiaaluuringud välja, et tööjõuturul esineb tugevat vanuselist diskrimineerimist ning vanuseline tõrjutus algab vahel juba 45. eluaastast.  Statistikaameti andmetel on 40 protsenti Eesti elanikest vanemad kui 50 eluaastat ning Praxise andmetel moodustavad selle vanusegrupi inimesed 2040. aastaks poole kogu riigi tööjõust.

Rohkem infot praktikapakkumiste kohta leiab:  https://www.facebook.com/seniorship/

Huvilised võivad saata oma CV Seniorshipi eestvedajale Anna-Liisa Palatule aadressile annaliisa.palatu@gmail.com.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles