Koolitustel selgus, mida seeniorid tegelikult nutitelefonist ootavad

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graham Oliver / PantherMedia / Scanpix

Nutitelefonide maailm pakub meile üha põnevamaid mudeleid ning üllatab pidevalt kasulike uuendustega. Pidevalt uuenevate kõrgtehnoloogiliste mudelite kõrval tunnevad aga ennekõike vanemad inimesed huvi soodsamate, lihtsasti kasutavate ning vastupidavamate nutitelefonide vastu, selgus Tele2 korraldatud seeniorite nutikoolitustel.

Seeniorid, kellest paljud ei soovi kaasas käia tehnoloogia kiire arenguga, eelistavad pigem lihtsaid ja kergemate lahendustega nutitelefone, millel ei oleks liialt palju keerulisi uuendusi. Ometigi vajavad ka seeniorid mugavat silda pidevalt muutuvasse digimaailma, kus lihtsus ja töökindlus oleksid ühendatud uuemate seadmetega.

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul valivad seeniorid seadmeid ekraani suuruse ja heleduse, helinatugevuse, kirjade suuruse ja menüü järgi. «Kuna alustasime hiljuti oma esindustes seenioritele mõeldud nutiseadmete koolitusi, siis oleme saanud väga vahetut tagasisidet, milliste funktsioonidega telefone eelkõige eelistatakse,» lausus Seliov, rõhutades, et seeniorite jaoks on oluline, et telefoni menüü oleks loogiline ja emakeelne ning seda saaks enda soovide järgi muuta ehk jätta nähtavaks vaid need rakendused või nupud, mida nad päriselt ka vajavad ja kasutavad.

Seliovi sõnul on seeniorid üha enam vahetamas oma nuputelefone nutiseadmete vastu, sest nad näevad uut suhtlemisvõimalust. «Näiteks koolitustel pöördutakse meie ekspertide poole tihti sooviga õppida kasutama mõnd suhtlusäppi, näiteks Viberit, WhatsAppi või Messengeri. Seeniorid tahavad rohkem kontaktis olla nii oma pere ja lastelastega kui ka sarnaste hobidega inimestega ning nutiseade aitab neil seda teha igal ajal,» tõi Seliov esile.

Tehnoloogiline areng võimaldab just kõike seda – väike seade, mis mahub taskusse annab kasutajale võimaluse olla ühenduses oma perega, pakub ligipääsu filmidele, raamatutele ja lauludele ning jäädvustada ja säilitada fotosid tähtsatest hetkedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles