Mida peaks sisaldama puhkuseapteek

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid. Foto on illustreeriv.
Ravimid. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ljubov Vološtšuk, Euroapteek/Elukiri

Suvi – kauaoodatud puhkuse ja koolivaheaegade aeg – on lõpuks käes! Keegi sõidab merele, keegi puhkab metsas telkides, matkates, keegi suvilas – iga inimene puhkab omamoodi.
 

Puhkuseks valmistumisel on üheks tähtsaks aspektiks ka vajalike ravimite valik. Ükskõik, kuhu teie puhkus teid viib, peaks alati arvestama, et seal ei pruugi olla vajalikke ravimeid või väljastatakse neid ainult retsepti alusel.

Kui teil tekib reisidel kergesti iiveldus, varustage end ravimitega, mis aitavad leevendada reisimisega kaasnevaid vaevusi. Selleks sobivad näiteks Bon Voyage’i kapslid.

Pikaajalised lennud ja sõidud võivad rikkuda puhkuse – jalad hakkavad valutama. Tihti on pärast pikka ekskursiooni jalad väsinud ja tursunud. Selleks puhuks soovitan varuda reisikohvrisse Liotoni või Venorutoni geeli. Need ravimid aitavad leevendada jalgade väsimust ja annavad meeldiva jahutava tunde, et saaksite reisi või matka nautida.

Reisidel tuleb tavaliselt söömisharjumusi muuta. Seepärast tuleks kindlasti varuda reisiapteeki ka seedeensüüme sisaldavaid preparaate, mis aitavad toitu seedida, nt Mezymi tabletid.

Tavarutiinist väljudes reageerib muutustele kogu organism, ka seedetrakt. Selleks tarbeks oleks hea võtta reisile kaasa näiteks Espumisani tabletid, mis aitavad kergendada kõhuraskuse tunnet, kõhupuhitust ja gaaside teket. Aktiivsüsi on ka tähtis ravim – võtab ära iivelduse ja absorbeerib mürgiseid aineid. Veel võiks soovitada Smectat või Imodiumi.

Ka valuvaigistid ja palavikualandajad peaksid olema igas reisiapteegis. Apteekides müüdavatest sobivad näiteks Ibumetin, Ibustar, Ibumax ja Panadol.

Allergikud ei tohiks unustada allergiavastaseid ravimeid, nagu Loratin, Aceterin, Kestine. Siin peaks aga meenutama, et mitmed neist tekitavad unisust.

Igaks juhuks tuleks kaasa võtta ka vahendeid, mis leevendavad gripisümptomeid, näiteks on väga mugav kasutada Coldrexi tablette, sest neid ei ole vaja soojas vees lahustada, mistõttu neid on reisil mugavam kasutada.

Kui lähete päikesemaale, ärge unustage kaasa võtta päikesekaitsekreemi. Apteegis on olemas suur valik Eucerini sarja kaitsvaid kreeme (lastele ja täiskasvanutele). Minu arvates on Eucerini päikesekaitsetooted väga hea kvaliteediga, olen neid ise kasutanud ja julgen soovitada ka oma klientidele.

Juhul, kui olete saanud päikesepõletuse, soovitan proovida apteekides müüdavat sarja Panthenol Altermed, mida saab osta nii kreemina, salvina kui ka vahuna.

Päevitades kaotab nahk palju niiskust ja muutub kuivaks. Selle vastu soovitaksin Eucerin Aquaporini kreemi, mis annab ka UV-vastase kaitsefaktori. Pärast kasutamist püsib teie näonahk pikka aega pehme, elastne ja värske.

Lõpuks veel üks oluline abivahend teie reisikotti: sääse-/puugitõrjevahendid. Apteekidest saate osta Autani sääse-/puugitõrjevahendeid, mille kestvus on 6–8 tundi. Hea abiline putukate vastu on ka lavendliõli, mida on mugav kasutada aroomilampides õueterrassidel. Õigeaegne tervise eest hoolitsemine lubab teil puhkust nautida.

Ilusat puhkust ja head reisimist!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles