Puder: austa oma seedetrakti!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 License

Endast lugupidamine on normaalne. Sellega üle pingutada muidugi ei maksa. Muidu võib lugupidamisest tasapisi tekkida lugupidamatus. Aga lugupidamatus võib süvenedes muutuda pidamatuseks ja pidamatus pole probleemne ainult põie puhul. Sedapuhku käib jutt siiski seedetraktist.

Täiesti selge, et iga normaalne inimene peab oma seedetraktist lugu. Mõistlik oleks seda austust alustada juba hommikul. Kuidas seda siis teha?

Väga lihtne. Appi tuleb tuhandeid aastaid vana kõhutäide ehk puder. See lihtne, pehme, mõnus, toitev ja üldtervislik hommikusöök paitab teie söögitoru, silitab magu ja pakub sõbralikkust ja sõbralikke aineid ka peensoolele. Lisaks sellele on puder selge rõõm teie jämesoole mikrofloorale, mis ei jäta sel puhul tegemata tervislikke vastuteeneid nii jämesoolele kui ka tervele organismile. Ja pange tähele: seda kõike saadab korda üks lihtne toit nimega puder.

Pudruliike on palju

Pudruliike on suur hulk: mannapuder, kaerapuder, riisipuder, tatrapuder, maisipuder, hirsipuder, rukkipuder, mulgipuder (kartuli-tangupuder) jne. Kõik need pudrud on omas mõttes head, mõned jäävad siiski natuke üheülbaliseks ja on seetõttu pisut tagasihoidlikumad tegijad, see tähendab, et ei kata väga hästi kõiki neid häid külgi, mida esile tõime. Seetõttu on täiesti loomulik, et pudru arengulugu pole lõppenud, sest alati on võimalik jõuda selliste koostisteni, mille puhul lihtsus, pehmus, mõnusus, toitvus ja üldtervislikkus on olemas, kuid lisandunud on mitmeid uusi ja täpsemaid tervislikke positiivseid mõjutusi kogu organismi ainevahetusele mineraalainete, vitamiinide ja toiteliste kiudainete kaudu.

On tervitatav, et Eesti enda toidutootjad on siin osutunud teenäitajateks ja teerajajateks.

Pudrule saab lisada maitseid

Putrude täiendav maitsestamine, kui mõne inimese maitsmismeel mõnikord seda nõuab, jäägu alati iga inimese enda loovtegevuseks. Rõhutame seda, et mida te oma personaalse maitserahulduse jaoks pudrupatta või -taldrikule ka ei lisaks, võib teile endale tunduda suurepärane, kuid ei pruugi paljudele teistele samavõrd meele järgi olla. Küll ei riku need teie lisandused väga sisuka koostisega pudrumaterjali puhul selle tõelisi toimeväärtusi! Pigem ikka rikastavad ja seepärast ei tasu putru tehes fantaasiat ohjes hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles