Ettevõte toob turule eakatele suunatud interneti ja TV-teenuste paketi

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levikomi tegevjuht Peep Põldsamm.
Levikomi tegevjuht Peep Põldsamm. Foto: Levikom

Ettevõte Levikom toob esimese teenusepakkujana turule interneti ja televisiooni eripaketi Seenior, mis on spetsiaalselt kavandatud eakatele ja puuetega inimestele.

Levikomi tegevjuht Peep Põldsammi sõnul on Levikomi üheks fookuseks viia kaasaegsed telekommunikatsioonilahendused, sealhulgas ülikiire internet ja kaasaegsete võimalustega televisioon kõigi eestimaalasteni, pöörates seejuures tähelepanu nii erinevate tarbijagruppide vajadustele ja võimalustele.

«Juurdepääs internetile on tänapäeval enesestmõistetav nagu mistahes esmatarbekaup ning arvestades, et vanemaealiste arvutikasutajate osakaal kasvab pidevalt, siis pöörame sellele tarbijaskonnale teravdatud tähelepanu,» ütles Põldsamm.

Ta toob näiteks, et vastavalt Statistikameti läbi viidud uuringule kasutas 2017. aastal 65- kuni 74-aastastest küsitletutest internetti 69,1 protsenti. Võrreldes 2014. aastaga on see näitaja tõusnud 14 protsenti. Internetikasutuse kasvu on soodustanud interneti leviala laienemine, aga ka üha väiksem side- ja teenusekulu ning infotehnoloogia üleüldine kiire areng.

Tähtis maapiirkondades vallaga suhtlemisel

Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu juhatuse esimees Andres Ergma peab vanemaealiste internetiühendust möödapääsmatuks, eriti maapiirkondades muuhulgas kohalike omavalitsustega suhtlemisel. «Teatud määral on tegemist nn sunddigitaliseerimise tendentsiga, kuna vahetu kontakt uute omavalitsustega on kehvade transporditingimuste tõttu raskendatud ning samuti posti- ja pangakontorite sulgemise tõttu on internetiühendus tänasel päeval eluliselt vajalik,» sõnas Andres Ergma.

Ta lisas, et tingimustes, kus kasutatud arvuteid on võimalik soodsalt saada, muutub internetiühenduse hind pensionäride jaoks tähtsaks komponendiks otsuste tegemisel ning neile suunatud eripaketid on seetõttu teretulnud.

Vähendab sotsiaalset isoleeritust

Levikomi tegevjuhi Peep Põldsammi sõnul on ülikiire internet ja kaasaegne televisioon oluliseks eelduseks seenioride elukorralduslike küsimuste lahendamisel, sealhulgas sotsiaalse isoleerituse vältimisel ja erinevate praktiliste küsimuste lahendamisel, kui inimese liikuvus on vähenenud. Samuti soodustab internetiühendus elukestvat õpet, osasaamist kultuurist jms.

Sellest tulenevalt on Seeniorpaketi hind kujundatud võimalikult soodsaks - see maksab 9,90 kuus ning selles sisaldub kiire ja stabiilne 20 Mbit/s interneti püsiühendus ja 26 telekanalit, sh 12 Eesti kanalit ning lisaks laste-, spordi-, ja regionaalsed kanalid ning looduskaamerad ja HD kanalid.

Peep Põldsammi sõnul on Levikomi lahendus peamiselt suunatud just äärelinnadesse ja maapiirkondadesse, kuhu valguskaabli paigaldamine võib olla ülikallis ning muude üle-õhu lahenduste võimalused või kvaliteet jätab soovida.

Antenn
Antenn Foto: Levikom

Mis on Levikom?

Levikom (www.levikom.ee) on ligi 70 töötajaga kohalikul kapitalil baseeruv ettevõte, mis pakub ülikiire interneti-, televisiooni-, telefoni-, videovalve- ja pilveteenuseid ühtsetes teenusepakettides nii kodu-, kui äriklientidele üleriigilise juhtmeta lairibavõrgu VirtuaalFiiberTM baasil.

Levikomi IT ja telekomi alane kompetents ja teeninduskogemus ulatub aastasse 1992. Levikom on suuruselt teine IT-äritaristuteenuste ja -lahenduste pakkuja Eestis nii suurkorporatsioonidele, kui ka väikeettevõtetele. Samuti opereerib Levikom maailma esimest avatud väärtusahelaga avalikku asjade interneti võrku NORAnet ning IoT ärirakenduste platvormi NORA-X, olles asjade interneti äri- ja võrgulahenduste turul Eestis liider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles