Sangastes kohtas nädalavahetusel sadu vanamehi

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeniormeeste kokkutulek Sangastes
Seeniormeeste kokkutulek Sangastes Foto: Rein Parm

Laupäeval, 9.juunil korraldas Sangastes alles kolm aastat tegutsenud kohalik seeniormeesteklubi koos Otepää vallavalitsusega üle-eestilise sõprusklubide kaheksanda kokkutuleku.

Kokkutulekule jõudsid mehed Saaremaalt, Tallinna Kristiine linnaosast, Viimsist, Viljandist, Tallinnast Nõmmelt, Tartust, Haaslavalt, Elvast ja viimaks ka Seakõrva Ordu mehed Kehtnast. Kokku oli 132 osalejat kümnest klubist. 

Pärast registreerimist Sangaste seltsimaja juures riputati meestele kaela osavõtjamedalid, joodi saabumiskohv ja asuti ringkäigule. «Sangaste majandus on väga arenenud ja Otepää vallavalitsus on eakatesse väga mõistvalt suhtunud,» kommenteeris Tartu seeniormeesteklubi esindaja Rein Parm.

Ringkäigul kuulati loenguid Sangaste lossi ajaloost ja vaadati üle Sangaste meetalu esinduslik tootmistehnoloogia. Kokkutuleku teises osas heisati Kakulaane turismitalus sini-must-valge lipp, kohaliku klubi esimees Arvo Vaher pidas avasõnavõtu ning lauldi ühiselt isamaalisi laule. Sõna anti ka Otepää vallavanemale Kaido Tambergile.

«Kuue aasta jooksul toimunud üle-eestilised meesteklubide kokkutulekud said alguse 15. mail 2013 Viljandis. Soovin kõikidele liikmetele jätkuvat aktiivsust, positiivsust ja edu klubide ühistegevuses,» rääkis pöördumises Tartu seeniormeeste klubi president Kalev Jahnson. Järgmisel aastal on kokkutuleku korraldamise taak Viimsi meesteklubi «Rannamees» kanda, kes seekordsel kokkutulekul tunnistati ka võistkondlikult parimaks mälumänguriks.

Vanameeste kohtumist saatis akordionil Viljandi mees Voldemar Nikolaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles