Paide eakate nõukogu juhib linnapea

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnapea Priit Värk
Paide linnapea Priit Värk Foto: Dmitri Kotjuh

Märtsikuu lõpus Paide linna eakate 11-liikmelise nõukogu esimeheks valiti linnapea Priit Värk ja aseesimeheks Järvamaa Pensionäride Koondise juhatuse esinaine Mare Veermaa.

Priit Värk selgitas, et nõukogu on nõuandev Paide linnavalitsusele ning eesmärgiks on tegeleda eakate seisukohtade väljaselgitamisega linna elu puudutavates küsimustes nagu näiteks transport, heakord, kultuuritegevused.

«Tegemist on hea kaasamispraktikaga, mida on pikalt rakendatud Soomes ja nii mõneski Eesti linnas. Pensionäride Liit on seda aastaid soovitanud ka omavalitsustele. Loodan, et nõukogu tööle hakkamisel paraneb infovahetus, et üheskoos eakate muresid lahendada ning teistpidi nende kogemusi ja tarkust rakendada linnajuhtimises,» nentis Priit Värk.

Eakate nõukogu aseesimees, Järvamaa Pensionäride Koondise juhatuse esinaine Mare Veermaa pidas kõige olulisemaks infovahetuse paremaks muutumist. «Nõukogu loomine on väga oluline just sellest aspektist, et eakad saavad nüüd kergemini oma muredest rääkida. Sageli on eakatel inimestel spetsiifilised probleemid, mida saame nõukogu ette tuua,» selgitas ta.

Eakate nõukotta kuuluvad esindajad Paide linnavalitsusest ja -volikogust, Paide Sotsiaaltöökeskusest, eakate päevakeskusest, Paide ja Roosna-Alliku klubidest Hämarik, Puuetega Inimeste Kojast, Järvamaa Pensionäride Koondisest ning külades tegutsevatest eakate seltsidest.

Järgmine kohtumine on plaanitud aprillikuusse.

Paide eakate nõukogu liikmed:

Nõukogu esimees: Priit Värk, Paide linnapea

Nõukogu aseesimees: Mare Veermaa, Järvamaa Pensionäride Koondise esinaine

Aivar Tubli, Paide linnavolikogu esimees

Anneli Tumanski, Paide abilinnapea

Kaspar Tammist, Paide Sotsiaaltöökeskuse juhataja

Getter Nurk, Paide linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja

Maimu Lomp, Paide Eakate Päevakeskus

Eha Vessmann, Paide linna eakate klubi Hämarik

Ulvi Meikup, Sargvere ansambel Meelespea

Ülo Paas, Järvamaa Puuetega Inimeste Koda

Tiit Merisalu, Järvamaa Pensionäride Koondis, Roosna-Alliku klubi Hämarik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles