Seeniorlaulu konkurss tuleb taas

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeniorlaul 2016 Pärnu kontserdimajas
Seeniorlaul 2016 Pärnu kontserdimajas Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tänavune Seeniorlaulu konkurss toimub 28. aprillil algusega kell 14 Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas. Vabariiklikust konkursist on oodatud osa võtma asjaarmastajad-laulusolistid alates 50. eluaastast.

Seeniorlaulu žürii esimees Toomas Kuter rääkis, et tunneb südamest rõõmu, olles juba kaksteist aastat Seeniorlauluga koos. «Need on olnud meeleolukad ja üdini positiivsed hetked, tulvil soovi laulda ja oma laulurõõmu teistega jagada. Esinejate siirus on olnud heldimust tekitav - ilma loomulikkuse ja siiruseta kaotab musitseerimine ju mõtte,» kõneles Kuter.

Žürii esimees peab konkursi juures väga eriliseks ja oluliseks atmosfääri, mis osavõtjate esinemisi alati saadab. «Tegu on toimiva muusikapeoga, millest jõudu andva sädeme saavad kõik. Soovin kõigile jätkuvat lauluarmastust ja musitseerimisrõõmu,» rääkis Kuter selleaastase festivali ootuses.

Konkurss toimub kolmes voorus ja kahes vanusegrupis

Vanusegrupid:

  1. 50 - 65
  2. 65+

I voor viiakse läbi konkursi korraldajatele saadetud helisalvestiste põhjal, mille järgi selgitatakse välja kuni 20 edasi pääsevat solisti, kes kutsutakse osalema konkursi II vooru.

Edasipääsust teavitatakse soliste hiljemalt 20. aprilliks.

II vooru pääsenud solistid peavad esitama ühe vabalt valitud laulu ning ühe Pärnuga seotud laulu.

Laulud võivad olla esitatud fonogrammi, klaveri, kahest liikmest koosneva ansambli või mõne muu instrumendi saatel. Laul ei tohi olla lühem kui kaks ja pikem kui neli minutit.

II vooru solistide hulgast valib žürii välja kuni kümme solisti, kes pääsevad III vooru ehk finaali, mis toimub 28. aprillil Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas.

III voorus ehk finaalis esitavad solistid II voorus kõlanud Pärnuga seonduva laulu ning ühe laulu vabal valikul. Vabalt valitud laul ei tohi olla sama, mida solist esitas II voorus.

Esimese seeniorlaulu võistluse korraldas Rahvakultuuriselts «Kirmas» Ülle Jaegeri ideel ja eestvedamisel 2007. aastal kohaliku konkursina. Üritus osutus sedavõrd menukaks, et edaspidi kutsuti osalejaid juba üle Eesti. Tänavu toimub lauluvõistlus kaheteistkümnendat korda.

Täpsemat infot konkursi kohta saab telefonil 5591 4058, Toomas Kuter toomas@kuter.eu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles